Borçlarından dolayı Düzcespor'un elektriğinin kesilmesi ve Sadık Dik tarafından SEDAŞ'a telefon edilmesiyle yeniden açılan elektiriğinin ne kadar daha açık kalacağı tam olarak belli değil. Düzcespor Antrenörü Zafer Göncüler durumu üzüntüyle karşıladığını ifade etti. Yaşanılan durumlara Vali'nin uyarsız olduğunu, kendisinin göreve geldiğinden bu yana Belediye Başkanı'nın ise yerel seçimlerden dolayı takımdan uzak kaldığını ifade etti.

Asıl sorunun ilgisizlik olduğuna değinen Zafer Göncüler, bir başka sorunlarının ise yeni bir takım oluşturulduğunu, transferlerde ise takımın maç başına para alacak oyunculardan kurulduğunu ifade eti. Bu sorunu da gidermeye çalıştıklarını değinen Düzcespor Antrenörü Zafer Göncüler, İnegölspor maçı sonrası maçlara 17 gün ara verileceğini, bununda Uşakspor'un ligden çekilmesinden kaynaklandığını hatırlatarak arayı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacaklarını söyledi.

Sahada ellerinden geleni yapacaklarını bildiren Zafer Göncüler, sorunların saha dışında olduğunu vurguladı. Göncüler, bu durumun nereye kadar devam edeceğini bilemediğini, Düzcespor severlerin duyarlı olacağını beklediklerini ifade etti. Eskiden amatörlerde oynayan gençlerin Düzcespor'da yeralmayı hedeflediklerini, bunu tekrar yaşamak istediğini belirten Göncüler, Lig'den düşülmesi halinde ise gençlerin hedefinin ne olacağını sorgulamak gerektiğini dile getirdi. Şahsi görüşü olarak Göncüler, Düzcespor'un Lig'den düşmesi halinde on senesinin gideceğini, herkesin elini ayağını çekeceğini de vurguladı.