Geçtiğimiz Cumartesi günü Düzce 18 Temmuz Şehir Stadyumu’nda geliri Düzcespor’a verilmesi kararıyla oynanan Fenerbahçe-Zob Ahan maçında Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yaptığı görevlendirme ve organizasyonu tepki çekti. Sporseverler, Spor İl Müdürlüğünün maç için 230 adet akreditasyon kartı arasında 50 adet personel görevlendirmesinin hazırlık karşılaşması için yüksek olduğunu düşünerek sayının fazla olduğu eleştirisinde bulundu.
Karşılaşma boyuncu 50 kişilik görevli personel ekibinin Spor İl Müdürlüğü tarafından verilen üniformalar ile saha içinde sık sık fotoğraf çektirdiği gözlemleyen sporseverler, maçta görevli bir personelin asıl işinin fotoğraf çektirmek olmadığı eleştirisinde bulundu. Spor İl Müdürlüğünün görevlendirdiği personele 70 TL ödeme yaptığı öğrenildi. Spor İl Müdürlüğünün 50 kişilik ekibini dışında kalan 180 kişinin protokolde yer alan isimlere, yaygın ve yerel basın görevlilerine, sağlık ve itfaiye görevlilerine verildi.
Karşılaşmadan elde edilen gelirden 20 bin TL’lik bir payın 7 bin TL’sinin stadyum kirasına, yayıncı kuruluşa Fenerbahçe’nin vermesi gereken 2 bin TL’nin mücadelenin geliri Düzcespor’a kaldığı için Düzcespor tarafından verildiği ve maç için bastırılan bilet giderlerinin Düzcespor tarafından ödendiği ifade edildi. Sporseverler maçı maraton tribününde siyasilerin, kamuda görevli müdür ve müdür yardımcılarının eşleri ve çocuklarıyla birlikte takip etmesinden dolayı biletli olarak verilecek yerlerden gelir elde edilemediğini bu durumun Düzcespor’un gelirinde azalma meydana getirdiğini savundu.
Spor otoriteleri Fenerbahçe’nin Düzce’de oynadığı maçta takımın stada gelişi, müsabaka sırasında yapılanlar ve maç sonunda gösterdiği yönetimle Spor İl Müdürlüğünün sınıfta kaldığını söylediler.