Gençlik ve Spor Teşkilatının 75. yıl dönümü ve 2013 Yaz Spor Okulları açılış töreni Düzce 18 Temmuz Spor Salonunda gerçekleştirildi. Yaz Spor Okullarının açılış törenine protokol ve çok sayıda veli ile öğrenci katıldı.

Yaz aylarındaki serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla her sene Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan yaz spor okullarına bu sene rekor katılım sağlandı. Geçtiğimiz sene 14 branşta 1300 sporcu kayır yaparken bu sene 17 branşta 3 bin 87 sporcu yaz spor okullarında eğitim görmek için başvuru yaptı.

 

Açılışta konuşşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran , bir buçuk senede lisanslı sporcu sayısını arttıran il olduklarını belirterek, “Düzce’de artık herkes spor yapar hale geldi ve sadece bu yıl 11. 145 lisanslı sporcu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerimizde istedikleri branşlarda spor yaptı” dedi.

 

Yaz spor okullarında branş sayısını arttıklarının altını çizen İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, “Okçuluk, taekwondo, satranç, halter ve hentbol branşlarını da ekledik. Spor bilincini antrenörlerimiz o kadar güzel aşıladılar ki şu anda yaz spor okullarına 3087 başvuru yapıldı. ” ifadelerinde bulundu.

Açılış konuşmasının ardından Taekwondo Antrenörü Sabahattin Kuruoğlu eşliğinde taekwondo gösteri ve ardından da Halk Oyunları ekibi Roman danslarından örneklerle hem öğrencileri hem de velileri coşturdu.

 

Düzce’de Yaz Spor Okullarına 3 bin 87 sporcu kayıt olurken her geçen gün sayının artması bekleniyor.

HABER:H.İŞCAN