Müsabakayı yorumlayan Erdoğan Özcan “Düzcespor’lu futbolcuların maçta amaçlarının olmadığı, ruhsuz, isteksiz bir futbol sergilediğini söyleyerek “ Kötü bir Çarşamba geçirdiğimizi söyleyelim. Maç seyircisiz çift kale havasında ve sönük bir şekilde başladı. Rakip takımın amacı var ancak bizim yok gibi sahaya çıkmış olduk. Düzcespor maçta ruhsuz, isteksiz ve futbol ile alakası olmayan şekle şemaile büründü. Kenar yönetimiyle, teknik yönetimiyle ve futbolcuları ile bugün çok enteresandılar. Düzcespor’un içler acısı halinden rahatsızlık duyduk. Birkaç oyuncu haricinde diğer kalanların hepsi tamamen yürümeye gelmiş. Mücadeleden yoksun, oynama isteği tamamen bitmiş futbolcular vardı” dedi.  

Sportmence programının yapımcısı ve sunucusu Murat Yavuz’un “Saha da ne yaptığını bilen takımın Erokspor olduğu” görüşü üzerine Özcan “   “Futbolcular geçen hafta idmana çıkmadı, hadi deplasmandı. Bugün burada kazansalar dört puan yukarı çıkma şansını yakalıyoruz. Beşin içine girme fırsatını tepiyorsun. Saha da parkta dolaşırcasına gezinen insanlar var.  Düzcespor’un forması bu kadar basit ve ucuz değildir.” dedi.

Futbolcuların kulüpten ilk yarıdan hiçbir oyuncunun alacağının kalmadığı yolunda duyumlar olduğunu anlatan Özcan “  Aldığımız duyumlara göre de ilk yarıdan hiçbir kimsenin kulüpten alacağı yok. İkinci dönemle ilgili de maç başına anlaşılmış. Dört maçta bir maç başına ödenen ücretler var. İlk dört maçı geçmiş ikinci ayı bile gelmemiş. Protesto olaylarının bu kadar büyütülecek bir olay olduğunu düşünmüyorum” dedi.  

Teknik Direktör Kenan Öztürk’ü de geç oyuncu değişikliği yaptığı gerekçesiyle eleştiren Erdoğan Özcan “ Tabi ki herkes hak ettiği parayı alacak ama bunun yeri asla ve asla müsabaka yeri değil. 7-8 futbolcunun maçı sabote edercesine futbol oynamamak için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalıştı. Hoca da dâhil olmak üzere kenar yönetimi buna sessiz kaldı. Hoca da kenardan hiçbir müdahale yapmıyor. 89. Dakika da 2-0 mağlup olan takımın oyuncu değiştirmesindeki maksadı ben çözemedim. Saha da yürüyen insanı çıkartmıyorsun, 89. Dakika da alacağın oyuncu ne yapacak. ben bu olayı hiçbir platforma oturtamadım” dedi.

Farkı kaleci Gökhan Siverek’in önlediği görüşünde olan Murat Yavuz “Tüm futbolcular için aynı şeyi söylemiyorum ama Düzcespor forması bu kadar ucuz değil. Bugün parantez açmak istiyorum.Belki beşlik olacaktık  Gökhan Siverek yaptığı kurtarışlarla farkı önledi, Aybars’da bugün istekliydi, maç boyunca rakip oyuncularla mücadeleye girdi “ dedi.

İsmail Köse’nin oyuna katkı vermemesini kabullenemediğini belirten Erdoğan Özcan “Bir sporcunun ekonomik sorunları nedeni ile müsabaka da oynamamaların kabullenemem. İsmail’den örnek vermek istiyorum birçok yerde oynamış, kötü futbolcu demiyorum. Hastaymış olabilir arkadaşlar kendi kariyerlerini de bozuyorlar.  Aybars mücadeleye girerken, İsmail saha da gezecek. Ben bugün birkaç futbolcunun maçı sabote ettiklerini söylüyorum” dedi.

Futbolcuların şimdiki yönetimi yok saydığı yönünde dedikodular olduğunu söyleyen Murat Yavuz “ Bugün bir sohbet ortamında isim zikir etmeyelim. Şöyle bir şey duyduk ve üzüldük. Düzcespor kulübünde oynayan lisanslı bir futbolcu,  sen yönetimi yok sayarsan, bunlar yönetim kararı aldı bundan sonra bunlar bizim muhatabımız değil dersen, bu hoş bir durum değil. Gelecek yönetimin garantisi yok ki. Başına  bir şey geldiğinde muhatabın tabi ki Ömer Arslan’dır, sen Ömer Arslan’ı yok sayma lüksün diye bir şey olamaz, başkandan başlayarak yönetim kurulunu yok sayamazsın” dedi.

Futbolcuların şimdiki ve gelecek yönetimi sorgulama hadlerinin olmadığını belirten Özcan “ sporcunun ne haddine şimdiki ve gelecek yönetimi sorgulaması Sporcular bu konuda siz konuşamazsınız. Sen Düzcespor’un işçisisiniz. Hoca başınızda işçi başıdır” dedi.

20 Mart’ta Düzcespor Olağanüstü Genel Kurulunun toplanmasının mümkün olarak görmediğini belirten Murat Yavuz “5 Nisan’daki divan kuruluna Allah kolaylık versin. Bundan sonra Düzce’nin büyükleri acilen bir araya gelmeleri gerekiyor.20 Martta olacak genel kurulda gerekli çoğunluk sağlanarak farklı kesimlerden oluşan yönetimle beraber futbolculara da finans sağlayacak yönetimin kısa süre de bir araya gelmesi ile birlikte bu takım belki play off’u zorlama şansı olabilir diyorum. Bizi bekleyen tehlikeler nelerdir 20’sinde çoğunluk sağlanamazsa, 5 Nisan da yapılacak ikinci genel kurulda da yönetim oluşturulamazsa bu anahtar Valiliğe, Valilik’ten Belediye’ye geçer” dedi.

Doğalgaz ve Elektrik faturasını ödeyemeyen futbolcuların bulunduğunu bu da futbolcuların kafalarını karıştırdığını belirten Murat Yavuz “Biz bu sezonu öyle böyle tamamladık. Bundan sonra inşallah korku tüneline girmeyiz. Bugünkü oyunumuz bize ışık vermedi inşallah zor günler yaşamayayız. " dedi.

Maddi anlamda güçlü ve uzun soluklu bir yönetimin oluşturulmasını savunan Erdoğan Özcan “5 Nisan’ı baz alarak konuşuyorum. Ufak tefek çalışmalar var. Bir şeyler netleşmeden haber vermek yanlış olur. Maddi anlamda güçlü bir yönetim oluşturulmalı. Yönetim takımı kurup tekrar genel kurul kararı alacaksa bu iş olmaz.  Seçilecek yönetim uzun soluklu olmalıdır diyorum. Yönetim anlamında tecrübeli, idari anlamda bilinçli ve maddi anlamda kulübe katkı yapacak komple bir yönetimden oluşmalıdır” dedi.  

Spor Servisi