2007 – 2008 sezonunda Düzce Deplasmanlı 1. Amatör Küme Lig B grubunu ve ardından play – off grubunu lider bitirerek adını Süper Amatör Küme Lige yazdırma başarısı gösteren Gümüşova Belediyespor yeni sezon hazırlıklarına start verdi.

2008 – 2009 sezonunda Düzce Deplasmanlı Süper Amatör Küme ligde ter dökecek olan Gümüşova Belediyespor, transfer döneminde, Yeni Taşköprüspor takımından Rahman, Beyköy Belediyespor takımından Gökhan Gökali, Bayburtspor takımından Serhat ve Akif, Ereğlispor takımından Volkan, İzmitspor takımından Samet, Kaynaşlıspor takımından Bora, Beçispor takımından Bora ve Yığılcaspor takımından Ümit'i kadrosuna kattu.

Yeni sezonu açan Gümüşova Belediyespor takımının başarılı antrenörü Kenan Şereflioğlu, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz sezon Gümüşova Belediyespor olarak başarılı bir yılı geride bıraktık ve şampiyon olduk. Bize inanan, güvenen insanları mahçup etmediğimiz için mutluyuz. Bu yıl Gümüşova Belediyespor olarak güçlü bir ligde ter dökeceğiz. 4 – 5 takım şampiyonluk savaşı verecek. Bizde bunun bilincinde transfer döneminde kendilerine güvendiğimiz 10 arkadaşımızla sözleşme imzaladık. Bunun yanında geçen seneki kadromuzu kaleci Tolga dışında koruduk. Gümüşova Belediyespor olarak bayramdan sonra antremanların yanında hazırlık maçları oynayarak sezonu hazırlanacağız. Gümüşova Belediyespor olarak hedefimiz, ligi en iyi yerde yani şampiyon olarak bitirmek istiyoruz” dedi.