Tecrübeli İl hakemleri ve Ulusal hakemlerle Süper Amatör ve 1.Amatör müsabakalarında başarılı oldular. 2. Amatörde şikayetlerin çoğalmasının ana nedenlerin başındaki etkenler yeni il Hakemi olan ve 'Son kurstan gelen hakemlerin bu müsabakalarda görev almaları ve tecrübe eksikliklerinden kaynaklanıyor!' diyen Yılmaz “Bilinmesi gereken şu varki belirtilen Hakemlerin 2. Amatörde tecrübe kazanmaları için görev alma gerekliliği uyandırıyor.Biz yine İl Hakem kurulu olarak genç Hakem arkadaşlarımızın tecrübe kazanmaları ve az hata yapmaları doğrultusunda çaba gösterildiğini kulüplerin bilmesini isteriz“ dedi.

Yılmaz, “Kulüplerimizden genelde kural hatası ile ilgili şikayetler gelmekte kendi gözlemlerimiz ve yaptığımız incelemelerde kulüplerin yaptığı haklı itirazlar gelmesine rağmen şikayetlerin kural hatası değil hakem hatası olduğunu tespit ettik. “ dedi.

Müsabaka tekrarı olması için hakem hatası değil kural hatası olması gerekir diyen Yılmaz, “Bilinmesini isterizki her hanki bir müsabakasında kural hatası olursa kulüplerimizin mağdur olmamaları adına yapılan kural hatasının tespitinde bütün yükümlülükleri yerine getireceğimizden bütün kulüplerin emin olmasını isteriz dedi.Ama bu hataların tespitinde ilk önce İl temsiliği vasıtasıyla işlemlerin başlamasını bütün külüplerin bilmesi gerekir” dedi. Yılmaz son olarak “Bizimde hakem camiası olarak çok değerli kulüp ve yönetici,sporcu arkadaşlarımızdan arzumuz daha centilmence müsabakaların oynanması için bizlere yardımcı olmalarını istemekteyiz” ifadelerini kullandı.