Devre arasına şampiyonluk parolası ile giren ardından gelen transfer yasağı ile sarsılan ve dar bir kadro ile ikinci yarıya başlayan Düzcespor’da puan kayıpları devam ediyor. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Halide Edip Adıvar Spor’a puan kaybeden kırmız lacivertliler bu hafta ise kendi seyircisi önünde Bayburt Gençlikspor’a 0-2 mağlup oldu.



Düzcespor karşılaşmaya kalede Çağrı, savunmada Enver, Hayrettin, Burçak, Tayfun orta sahada Oktay, Buğra, Hüseyin, Kemal ve Sehat ilerde Mustafa Bedirhan Çelik ilk 11’i ile çıktı.

Karşılaşmanın ilk dakikasında Bayburt Gençlikspor’un kendi sol kanatlarından geliştirdiği atakta ceza sahasına ortalanan topta kaleci Çağrı büyük bir hata yaptı. Top Güray’ın önünde kaldı ve onun vuruşuyla deplasman ekibi 0-1 öne geçti. Golden önce orta sahada yapılan müdahalede faul bekleyen Düzcesporlu taraftarlar hakeme isyan ettiler.



Maça adeta yenik başlayan Düzcespor golün de etkisiyle oyuna ısınamadı ve ilk 20 dakika etkisiz bir oyun ortaya koydu. Düzcespor bulduğu en etkili pozisyonundan 40.dakikada Bedirhan ile yararlanamayınca ilk yarı rakip takımın üstünlüğü ile sona erdi.
İlk yarıda Düzcespor taraftarları gerek hakem kararlarına gerekse de Bayburt Gençlikspor oyuncularının tribünleri germeye yönelik hareketlerine yoğun tepki gösterdi.




İkinci yarıda daha etkili olan, topa daha fazla sahip olan taraf Düzcespor oldu. Fakat hakem Adem Bozkurt’un kararları Düzcespor’un oyunu rakip sahaya yıkmasına ve oyun temposunu artırmasına izin vermedi. Maç boyunca taraftarların yoğun protestolarına maruz kalan hakem adeta tribünlerle inatlaşırcasına kararlarına devam etti. 84.dakikada rakip takım çok net bir golden yararlanamadı. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Düzcespor yüklenirken orta sahada kaptırılan topta savunmamız arkasına atılan topta Bayburt Gençlikspor Nazif ile farkı 2’ye çıkardı. Tribünlerde yoğun protestolar oldu. Maç 0-2 rakip ekibin üstünlüğü ile sona erdi.



Son iki maçta 5 puan kaybeden Düzcespor 32 puanda kalarak 4.sıraya geriledi. Lider Manisa’nın galip gelmesiyle fark 9’a çıktı ve şampiyonluk umutları ağır darbe aldı. Düzcespor gelecek hafta deplasmanda Bergama Belediyespor ile karşılaşacak.