Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, halter alanında eksikliği gidermek amacıyla halter antrenörü istihdam etti. Halter Antrenörü Yasin Aydın ile halter çalışmalarına başlanırken Düzceliler haltere büyük ilgi gösteriyor. 18 Temmuz Spor Salonunda yapılan antrenmanlara yaklaşık 20 öğrenci katılıyor. Okulları bittikten sonra halter salonuna gelen öğrenciler antrenörleri Yasin Aydın ile halterin tekniklerini öğreniyor.
Düzce’de ilk defa açılan halter branşını tanıtmak ve çalışmalara katılan öğrencileri cesaretlendirmek amacıyla 2008 Dünya bronz madalya sahibi Abdurrahman Bektaş’ı Düzce’ye davet eden Halter Antrenörü Yasin Aydın, Düzce’den de milli sporcular yetiştirmek istediklerini dile getirdi.
Aydın,“ İl Müdürüme haltere olan ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Halterde iyi çalışmalar yaparak milli sporcular yetiştirmek istiyorum. Düzce’den Dünya ve Avrupa şampiyonları çıkartacağımıza inanıyorum. Öncelikle hedefimiz halteri Düzce’de geliştirmek ve uzun vadede halter denildiğinde akla ilk gelecek ilin Düzce olmasını sağlamak olacak” şeklinde konuştu.
Dünya 3. sü Abdurrahman Bektaş ise; spor sayesinde meslek sahibi olduğunu ve çocuklara sporu aşılamak istediğini ifade etti.
 Bektaş,“15 milyonluk İstanbul’da bile Düzce’deki kadar çocuk yok. Düzce’de haltere büyük ilgi var. Bu müthiş bir şey. Bu durum beni şaşırttı. Başarının da geleceğinden adım gibi eminim çünkü burada mutlaka yetenekli çocuklarımız vardır. Onların arasından dünya şampiyonları çıkacaktır” ifadelerini kullandı.
Düzce’de ilk defa açılan halter çalışmalarına gösterilen ilgi önümüzdeki günlerde daha da artacağa benziyor.