Genç kızların ilgi göstermediği bir spor dalı olarak bilinen Halterde Düzceli iki genç kız rekora ve başarıya doymuyor..



Eski adıyal "Yetiştirme Yurdu Spor Kulübü" yeni adıyla " Aile ve Sosyal Hizmetler Gençlik ve Spor Kulübü" sporcusu olan iki genç kız öğrenimlerini sürdürdükleri "Mevlana Anadolu Teknik Meslek Lisesi" öğrencisi olarak katıldıkları müsabakalarda büyük başarılara imza attılar.



Bugüne kadar Türkiye'de elde ettiği bir çok başarının ardından 58 Kg'da Halter Milli Takımı kadrosunda yer alan eski adıyla Kız Meslek Lisesi yeni adıyla Mevlana Anadolu Teknik Meslek Lisesi 9. sınıf öğrencisi Milli Halterci Nuray Levent, toplamda kaldırdığı 147 Kg'la 3 bronz madalya alarak büyük ilgi topladı. Sırbistan'ın İndija kentinde düzenlenen Uluslararası Viladan Mihajloviç Turnuvasına katılan Düzceli Milli Halterci Nuray Levent, 3 madalya ile bir kez daha Türkiye'ye ve Düzce'ye gurur yaşattı.

Türkiye Gençler Halter Şampiyonu Düzceli Nuray Levent'i Düzce‘ye döndüğünde öğrenim gördüğü Mevlana Anadolu Teknik Meslek Lisesi'nde bulduk.Milli Halterci Levent'e halter sporuna nasıl başladığını ve halterde hedefini sorduk:



"Hedefim Türkiye'yi ve Düzce'yi en iyi şekilde temsil etmek ve halterde büyük başarılar elde etmek istiyorum, hedefim Dünya ve Avrupa'da en iyi başarılar elde etmek" olarak yorumlayan Nuray mert, kendilerine ve kulüplerine destek olanlara da teşekkür etti.


Düzceli diğer halterci Tuğçe İlhan'da aynı okulun 12.sınıf öğrencisi..44 Kg'da 2014 Türkiye Yıldızlar Şampiyonu olan Tuğçe İlhan'da halter sporunu devam ettireceğini ve gelecekte en iyi başarıları elde etmek için çaba sarf edeceğini belirterek "Benim de hedefim Dünyada ve Avrupada şampiyon olmak" dedi:


Halter Antrenörü Yasin Aydın, "2015 yılında yapılacak olan Yıldızlar Avrupa Şampiyonası gitmek ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ilk hedefimiz olacak. Her turnuvada ilimize madalya getirmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz ve destek olan Yetiştirme Yurdu Spor Kulübü ve Yurt Müdürü Süleyman Alan'a, İl Müdürü Feyzullah Dereci'ye teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Haber: E. Tayhan