Judo Sporcusu ve Antrenörü Ayhan Alayıldız, İtalya'da yapılan Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil etmenin ve avrupa şampiyonu olmanın gurunu yaşıyor.

Avrupa Şampiyonu sporcumuz Ayhan Alayıldız Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü'nü ziyaret etti. Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Korhan Öztekin bu başarı ile ilgili olarak Meslek hayatımda bugünkü kadar mutlu olduğum bir günü çok nadir yaşıyorum. Düzce ilimizde bir Avrupa şampiyonu masterlerde sporcumuz hemde Antrenörümüz var.

Teşkilat olarak Düzce ilinde alternatif branşlarda ve hiç yapılmayan branşlarda faaliyetlere başladık. Bunlardan bir tanesi de judoydu. Ayhan kardeşimiz Adapazarı'ından buraya geldi ve ikamet etmeye başladı. Judoyu Düzce ilinde nasıl geliştiririz, hiç olmayan branşı harekete geçirebilirmiyiz diye bana gelmişti.Yaklaşık 2.5 yıldır çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımızın meyvesini de hocamız masterler Avrupa şampiyonasında altın madalya kazanarak aldı. Hocası öğrencilerine örnek oldu” dedi.

Avrupa Şampiyonu Judo Antrenörü ve Sporcusu Ayhan Alayıldız yaptığı ziyarette duygularını şöyle dile getirdi.“ Bu kadar uzun yıllar bu spor'u yaptıktan sonra Avrupa Şampiyonluğu ile taçlandırmak çok güzel oldu. Ama şuan inanmalısınız Düzce'ye ilk geldiğimde insanlara söyediğim buydu. Bu işi yapacağımızı anlatıyorduk. Sporcular yetiştirecektik. İnşallah gene yetiştireceğiz. Verdiğim sözleri tuttuğum için çok mutluyum. Bana inananların başta eşim Nermin Alayıldız. Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Korhan Öztekin ve müdür yardımcısı Hasan Hüseyin Kaya il temsilcimiz bana güvenip çalışma imkanı verdi. Sürekli arkamdaydılar ve çok destek verdiler, Şube Müdürümüz, İl Temsilcimiz, Kaynaşlı Belediye Başkanı, İsmail Korkmaz, ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık çok destek verdi.

Bir gıda firması da sponsor olmuştu. Onlarında yüzünü kara çıkarmadım. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra hedeflerimiz var. Mayıs ayında Dünya şampiyonası Macaristan'da yapılacak. Ülkemizide temsil edeceğiz. 2011 yılında bu masterlerin olimpiyatları yapılıyor. Bu şampiyonayı alarak İtalya'da gerçekleşecek olan müsabaklara gitmeye hak kazandık dedi.

Avrupa şampiyonu sporcumuzun birincilik madalyasını İl Müdürü Korhan Öztekin
yeniden boynuna asarak foto muhabirlerine poz verdiler.