Düzcespor depremden sonra amatör lige düşünce büyük üzüntü yaşadığını belirten Önal, amatörde Düzcespor'un bir maçına gittiğini ve Düzcespor’u amatörde görünce içinin burkulduğunu söyledi. Bir daha maça gitmediğini söyleyen Önal,” Düzcepsor başarı bekliyorsa Düzceli futbolculara güvenmeli biraz sabır gösterince eski başarılı günlere dönmemesi için hiçbir neden yoktur.” dedi. Bugün 59 yaşında olan İbrahim Önal futbola 1968 yılında Bolu Meslek Lisesi'nde başladığını, Boluspor adıyla kurulan Bolu Bölge Karmasında forma giydiğini, daha sonra Bolu ilinin popüler takımlarından Çilimlispor takımına transfer olduğunu anlattı.
Bu takımda büyük başarılar gösterdiğindan söz eden Önal, Çilimlispor'un bölge şampiyonu olan kadrosunda yer aldığını, burada gösterdiği üstün performans sonucu Düzcespor'lu idarecilerin dikkatini çektiğini belirtti.
Önal, “72 yılında Düzcespor'a transfer oldum. O zamanki Düzcepsor Türkiye profesyonel liglerinde fırtınalar kopartan bir takımdı. Tarihinde en büyük başarıları o yıllarda yaşadı. 3. ligde yer alan Düzcespor bu muhteşem kadrosuyla şampiyon oldu. 2. lige çıktı. 2. ligde de o yıllarda bugünün Süper Liginde yer alan Kayserispor, Karabükspor, Gaziantepspor, Mersin İdmanyurdu'nun yanısıra, Manisaspor, Denizlispor ve daha pek çok birinci lig takımını arasında her sezon ilk dörde girmeyi başardık. Başarılarla dolu geçen bu yılların ardından askerlik nedeniyle Kütahya'ya gittim. iki sezon Kütahyaspor'da forma giydikten sonra tekrar Düzcespor'a döndüm. Düzcespor'da iki sezon daha futbol oynadıktan sonra faal futbol hayatıma nokta koydum.” Dedi.
Düzcespor'un bugün içinde bulunduğu duruma da değinen Önal, “amatörde bir maç izledim, ve bir daha maça gitmedim. Yıllarca üçüncü ve ikinci liglerde başarıdan başarıya koşan kırmızı lacivertli Düzcespor formasına amatörü yakıştıramadığım için içim burkuldu. Artık Düzce'yi yönetenlerin söz sahibi olanların ve ekonomik durumları müsait olanların Düzcespor konusunda bir şeyler yapmalarını ve eski başarılı günlere dönülmesine katkı sağlamalarını bekliyoruz. Yıllarca üst düzeyde futbol oynadım tecrübelerim bana bunu söylememi, söylemezsem kendime de Düzceli futbolculara da haksızlık etmiş olacağımı gerektirdiği için tek çarenin Düzce'deki futbol takımlarından en azından her ilçeden bir futbolcu almak koşuluyla oluşturulacak olan Düzcespor iskeletine dışardan da ağabeylik yapacak üç dört tane kaliteli isim ilave edilmeli. 3-5 sene içinde bu takımın layık olduğu yere çıkacağına adım gibi eminim. Benim gibi bizim dönemimizde futbol oynayan daha geçmiş dönemlerde futbol oynayan ve hala hayatta olan pek çok eski futbolcu arkadaşlarımız, ağabeylerimiz verilecek her türlü göreve hazırız. Kimse verilecek olan görevden kaçmaz, çünkü kırmızı lacivertli forma için ter akıtan bizler artık Kayserispor, Karabükspor, Antep gibi takımlarla yeniden mücadele edilecek günleri sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.