TFF'nin ligleri tescil etmesi ve ardından ikinci ve beşinci takımlar arasında play-off maçlarının oynanmasına karar vermesinin ardından Düzcespor Yönetimi sessizliğini bozdu. Alınan bu yanlış karar sonrası play-off mücadelesinin dışına itilen Düzcespor'da yönetim kurulunun her türlü yasal hakları sonuna kadar kullanacağı belirtildi. Düzcespor'dan yapılan açıklamada Düzcespor'un masada mağlup edildiği vurgulandı.

Düzcespor'dan tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Türkiye Futbol Federasyonun ikinci ve üçüncü liglerin durumuna ilişkin 8 Temmuz’da aldığı karar Düzcespor için hayal kırıklığı oluşturmuştur. Düzcespor Yönetimi olarak bu karar karşısında üzüntülü, ve şaşkınız.

Yönetim Kurulu olarak göreve başlamamızın ardından Düzcespor ligde başarılı bir grafik çizmiştir. Takımımız gerek iç gerekse dış sahalarda aldığı puanlarla ligin üst sıralarına yükseldi. Pandemi öncesindeki son durumda ligde 6’ıncı sıradaydık. Ne yazık ki tüm dünyayı etkisi altına alan küresel salgın her şeyde olduğu gibi sporu ve dolayısıyla da Düzcespor’umuzu da etkiledi. 

Türkiye’de futbolun sahibi olan Türkiye Futbol Federasyonu liglerin geleceği konusunda aldığı kararla, alt liglerde 2’inci ve 5’inci takımlar arasında play-off oynanmasına karar verdi. Ligde 6’ıncı sırada bulunan Düzcespor maalesef bu kararla play-off hakkından mahrum kaldı. 

Sahalarda başarılı olan ve galibiyet alan Düzcespor ne yazık ki masada mağlup olmuştur. Yönetimimizle birlikte Düzce’de partiler, kurumlar, kuruluşlar ve taraftarlar arasında güzel bir sinerji yakalanmış, Düzcespor sevdası etrafında toplanmıştık. 

Gelinen son noktada hüsrana uğradık. Düzce’de haklı bir tepki oluştu. Yönetim Kurulu olarak TFF’nin aldığı karar karşısında sessiz kalmayacağız ve  her türlü yasal hakkımızı sona kadar kullanacağız. Düzcespor’un hakkının göz ardı edilmesine müsaade edemeyiz. Bu konuda ne yapılması gerekirse yapacağız."