Alınan yenilgiler kavgalar gürütüler bitmeyen cezalar gidenler gelenler derken, son bir iki ayda Türkiye'de örneğine rastlanmayacak bir şekilde sıkıntı günler geçiren Düzcespor tüm bu zorluklara rağmen adeta küllerinden yeniden doğdu.
Yaşanan gerginlikler tartışmalar ve kavgalar sonrasında kırgınlıklar ve acımasız eleştiriler üzerine görevden ayrılanların ardından kalan bir iki kişinin ayakta tutmaya çalışığı ve Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın “bu takım sahipsiz kalmaz ve kalmamalı” sözleriyle yeni bir teknik heyet oluşturması sonrasında başkanı yalnız bırakmayan iki üç işadamınında maddi ve manevi destekleriyle bu takım küme düştü diyenlere inat mücadeleden vaz geçmeyenlerin azminin sonunda büyük bir başarı elde edildi. Düzcespor okadar çok zor günler geçirdiki ama futbolcular yılmadılar bu takımı küme düşürmemek için tecrübe ve kabiliyetleri ölçüsünde mücadele ettiler. Teknik heyette yapılan kan değişikliği takıma olumlu yansıdı.
Teknik Direktör Alattin Arslan deneyimlerini oyuncularına aktardı ve kendilerine olan özgüvenlerini ortaya koymalarını sağladı.
Kırıkkale deplasmanından alınan galibiyeti tesadüf olarak değerlendirenler Pazar günü Maltepe maçında alınan galibiyet sonrasında kümede kalınacağına ve futbolculara inandıklarını söylemeye başladılar.
Bu takım kümede kalır yeterki birileri giden arabanın tekerine çomak sokmasın. Futbolcular aç kaldılar açıkta kaldılar yinede yılmadan mücadelelerini sürdürdüler. Takımı buralara kadar taşıdılar.
Şimdi Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın verdiği mücadeleye işadamlarımızdan da biraz maddi destek gelirse futbolculara verilecek olan prim desteği ile bu takım mutlaka ligde kalır. Diğer yandan kongreyle ilgili her hangi bir çalışma yapıldığı görülmüyor. Spor kamuoyu sadece takımın ligde kalması konsunda yapılacak çalışmaları takip ediyor ve önce takım ligde kalsın yönetim nasıl olsa lig bitincede oluşur görüşünde. Düzcespor Maltepe galibiyetinin ardından ara vermeden Pazartesi günü itibariyle Keçiörengücü maçının hazırlaklarına başladı.