Yaşanabilir iller sıralamasında Düzce Çevre illere göre geride kalmışlık gösterirken buna illerdeki spor tesisleri de eklendi. Spor Genel Müdürlüğü (SGM) resmi internet sitesinde yer alan verilere göre Düzce’de 5 adet spor tesisi bulunuyor.

Düzce her alanda çevre illere göre geri kalmışlık örneği sergiliyor. CNBC-e Business dergisinin geçtiğimiz günlerde yaptığı araştırmada Düzce yaşanabilir iller sıralamasında geçtiğimiz yılki 43. Sırasında 13 basamak birden düşerek 56. Sıraya gerilemişti. 34 kriter üzerinden yapılan araştırmada çevre iller Düzce’ye fark atmış hatta Bolu sıralamada ilk on içerisinde girerek en yaşanabilir iller arasında 7. Sırada yer almıştı.

Düzce, spor alanında da çevre illerin gerisinde kaldı. Spor Genel Müdürlüğü (SGM) resmi internet sitesinde yer alan verilere göre illerin spor tesisleri açıklandı. Kayıtlara göre Düzce’nin spor tesisi fakiri olduğu ortaya çıktı.

Verilere göre Düzce, spor tesisi sayısı bakımından 5 tesis ile 46. Sırada yer aldı. Çevre illere bakıldığında ise Düzce’ye büyük fark atıldığı görülüyor. Bolu’da 22 spor tesisi bulunurken Bolu bu tesis sayısı ile 31. Sırada yer aldı.

Sakarya’da ise 56 spor tesisi bulunuyor. Sakarya bu spor tesisi sayısı ile 11 sırada yer alıyor. Zonguldak’a bakıldığında ise spor tesisi sayısı 50 olarak belirlendi. Zonguldak bu tesisi sayısı ile Türkiye genelinde 13. Sırada yer aldı.

Yalova’da ise 16 adet spor tesisi bulunuyor. Yalova bu tesis sayısı ile 37. Sırada yer alıyor. Çevre illere göre hemen her alanda geri kalmaktan kurtulamayan Düzce’de spor tesisi alanında da geri kalındığı görülüyor.

Haber; R. BAL