İlk olarak Antrenör Mustafa Dursun ile sözleşmesini yenileyen İçmelerspor yaptığı transferlerle kadrosunu güçlendirdi. Gerek Düzce dışı gerekse Düzce içi transferlerle kadrosunu genişleten İçmelerspor, yalnızca oyuncu alımı ile sınırlı kalmadı. Köye yapılan projelerle dikkati çeken İçmelerspor, halı saha yapımı ile beraber, takımın idmanlarını gerçekleştirdiği alanda da ışıklandırma çalışmalarına hız verdi.

Profosyonel bir takım olma yolunda ilerleyen İçmelerspor yeni bir oluşuma daha imza atmak istiyor. Henüz proje aşamasında olan sistem netlik kazanmadı. İçmelerspor gelecek sezona yetişmesi için A Genç Takımı kurmak istiyor.

Gençlere sporu sevdirmeyi amaçlayan ve Türk sporuna oyuncu kazandırmayı hedefleyen İçmelerspor A Genç Takımı ile gençlere oynama fırsatı tanımak istiyor. Şu an için resmi bir girişim ya da oluşum olmadı. Alt yapıda daha iyi yetiştirilmesi düşünülen ve genç takımdan A Takımına daha çabuk oyuncu kazandırılması açısından önem taşıyan genç takım oluşturulması ilerleyen dönemde netlik kazanacak.