Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasından düzenlenen protokol kapsamında, tüm Türkiye ortak olarak etkinlikler düzenlendi. Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen konferansta, öğrencilere psikolojinin önemi anlatıldı. Psikiyatri Uzmanı Betül Kurtses Gürsoy’un konuşmacı olarak katıldığı konferansta, gençleri karşılaşacakları zorluklara karşı hazırlamak ve bilinçlendirmek hedeflendi. Konferansa, Düzce İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İbrahim Özcan ve Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’de katılım sağladı.
 


10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı günü nedeniyle toplandıklarını söyleyen İl Sağlık Müdürü  İbrahim Özcan, “İnsan ruh ve bedenden oluşan, sosyal bir varlık. Gelecek nesil bizim en önemli mirasımız. Bu mirası, bedensel ve ruhsal olarak ne kadar iyi bir şekilde yetiştirerek, o kadar verim alacağız. Emaneti en güzel şekilde geleceğe teslim etmiş olacağız. Psikoloji önemli, sadece bozulunca aklımıza gelmemeli. Bedenimizdeki gibi ruhsal sıkıntılar da yaşayabiliriz” ifadelerini kullandı.
 
Amatör Spor Haftası ile Dünya Ruh Sağlığı Gününün denk geldiğine değinen Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, “Bakanlıklar kendi arasında bu şekilde bir protokol imzaladı. Biz de il müdürlükleri olarak böyle bir etkinliği gerçekleştirdik. Amatör spor haftası bir hafta boyunca devam edecek. Perşembe günü saat 17.00’da Düzceli eski futbolcular ve bürokratlar arasında bir futbol maç gerçekleştirilecek. İlginç bir etkinlik olacak gibi görünüyor” dedi.
 


1992’den bugüne gerçekleştirilen Dünya Ruh Sağlığı Gününün önemine vurgu yapan Psikiyatri Uzmanı Betül Kurtses Gürsoy, gerçekleştirdiği konferansın içeriği hakkında bilgi verdi. Gürsoy açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Gençlerimize bugün psikolojik dayanıklılığı anlattık. Çünkü hayat boyu karşılarına devamlı zorluklar çıkacak. Okul, aile, arkadaşlar ve işleriyle ilgili devamlı problemler yaşayacaklar. Bunları ilk baştan görüp kaçmalarındansa, hazırlıklı ve güçlü bireyler olmasını sağlamak adına çocuklarımızın aklında bir şeyler kalsın istedik. Umarım başarmışızdır.”



Haber: İ. AYDOĞDU