İki temsilcimizin bulunduğu basketbol 2. liginde son haftaya giriliyor. A Grubunda Trabzonspor liderliğini sürdürmeye devam ederken, geçen hafta Olin Gençlikspor ile oynayan ve rakibini 96-87 yenen Trabzonspor deplasmanda Pamukkale Üniversitesi ile karşılaşacak. Son maçını galibiyet ile kapatmak isteyen Trabzonspor aynı zamnda liderliğinide sürdürmek istiyor.

İkinci sırada yer alan Bornova Belediyespor ise geçen hafta temsilcimiz Akçakoca Pooyrazspor ile karşılaştı. Son periyotta geriye düşmesine rağmen Bornova Belediyespor maçtan galibiyet ile ayrılmayı başardı. Gelecek hafta T.E Dağcılık ile oynayacak olan Bornova Belediyespor ise maçı kazanarak ligi kapatmak istiyor. Temsilcimiz Akçakoca Poyrazspor ise Bornova Belediyespor'a yenilerek puan kaybına devam etti.

Son maçında Bursa Basket ile oynayacak olan Akçakoca Poyrazspor, son maçında galibiyeti hedefliyor. 21 Mart Cumartesi Günü, 18 Temmuz Spor Salonu'nda saat 13:00'da oynayacak olan Akçakoca Poyrazspor seyircisine güzel bir maç seyrettirerek, son dönemelerdeki kötü gidişini galibiyet ile sonlandırmak istiyor. B Grubunda ise lider olan Tofaş, Gelişim Koleji'ni yenerek son haftaya galibiyet ile girdi. Temsilcimiz Nu-Door Düzce Gençlikspor ile oynayacak olan Tofaş, son haftayı da galibiyet ile kapatmanın hesaplarını yapıyor. Liderliğini garantileyen Tofaş formalite maçında temsilcimizi puansız göndermek istiyor.

İkinci sırada yer alan İTÜ ise Yeşilyurt galibiyetinden sonra son hafta Mülkiye ile karşılaşacak. B Grubunda olan Nu-Door Düzce Gençlikspor Tofaş ile yapacağı deplasman maçında rakibine sürpriz yapmanın peşinde. Maçı kazanması halinde ve diğer maç sonuçlarına göre 4.'lüğe kadar da yükselebilecek.