Düzce Süper Amatör’de takımlar yeni sezon hazırlıklarına tam gaz devam ederken Düzce’nin 3 önemli ilçesinin temsilcileri sessizliğini koruyor. Gölyakaspor, Cumayeri Belediyespor ve Yığılcaspor’un yeni sezon için herhangi bir hazırlığının olmadığı öğrenildi.

Spor kamuoyu Düzce’nin bu önemli ilçelerinin temsilcilerinin bu durumda olmasını tepkiyle karşılarken belediye başkanlarından takımlara sahip çıkmalarını istediler. Bazı ilçe takımlarının 50 bin TL bütçesi olduğu ve bu bütçe ile Süper Amatör’de başarılı bir çalışmanın yapılamayacağını savunan sporseverler belediye başkanlarından taşın altına ellerini koymalarını istedi.

Belediyelerin görevlerinden birinin de sporun kalkınmasına destek vermek olduğunu ifade eden sporseverler son yıllarda artan uyuşturucu madde bağımlılığı kabusundan gençleri korumanın en etkili yolunun onları spora yönlendirmek olduğunu vurguladılar. Spor kamuoyubelediye başkanlarının spora gerekli destekleri vermesi durumunda hem gençlerin yanlış yollara sapmalarının engelleneceğini hem de ilçelerde sportif ve sosyal faaliyetlerin artacağını savundular.