Spor lise o ile ne gibi faydaları var? Spor yeteneği olan ya da küçük yaştan beri spor ile ilgilenen hatta lisans sahibi olan öğrencilerin üniversiteye kadar bekleyip senelerini heba etmemesi için kurulan ve bir nevi erken teşhis modeli olan spor liseleri, çeşitli kategorilerde özel yetenek sınavları ile öğrenci alan, başvurunun son derece yüksek olmasına karşın kontenjan sayısı sınırlı tutulan okullardır. 

Amacı; hem ruh hem de beden sağlığı için son derece etkili olan sporu çocuklara aşılamak, zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak daha sağlıklı nesiller yetiştirmek olan bu okullar aynı zamanda ülkemizi uluslararası müsabakalarda temsil eden branş sporcuları alt yapısının oluşturulmasında da profesyonel katkı sağlamaktadır.

Belli spor branşlarına göre bölümler açılan ve öğrencinin yeteneklerine en uygun olan dalda eğitim görerek uzmanlaşmasını sağlayan bu okullar; futbol, basketbol, voleybol ve güreş başta olmak üzere, boks, jimlastik, masa tenisi, judo, tekvando ve yüzme gibi spor branşlarında bölümler açarak yeteneklere göre yönlendirmektedir. Son derece disiplinli ve sıkı eğitim veren, akademik kariyer yapma olanağı yüksek olan bu okullara girmek için tüm imkanlarınızı seferber etmeli, sıkı bir çalışma ve kondisyon ile sınavlara hazırlanmalı denilmekte.