1881 Düzce Belediye Spor Kulübü,  basketbol şubelerinde iç ve dış transferleri için imza töreni düzenledi. Törene, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu ve antrenörler katıldı.
İmza töreni sonrasında kadın ve erkek basketbol takımlarının oyuncuları kameraların karşısına geçti.
 




“Takviyelerle birlikte lig güzel geçecektir”



1881 Düzce Belediyespor Kadın Basketbol takım kaptanı Ronahi Zilan Kıran, ligde yeni olduklarını fakat birkaç takviyeyle başarılı bir sezon geçireceklerini söyledi. Kıran, şu ifadelerde bulundu:
“1881 Düzce Belediyenin takım kaptanıyım. Bu sene ligde yeniyiz ama birkaç yeni transfer ile birlikte  bu sezonun iyi geçeceğini düşünüyoruz herkes için hayırlısı olur inşallah. Yabancı olduğumuz bir lig ama takip ediyorduk. Hayalini kuruyorduk. Şimdi bu ligde oynayacağız. Yeni transferlerimizle de problem yaşayacağımızı düşünmüyoruz. Bize uygun transferler yapıldığı için zaten hepsi bildiğimiz takip ettiğimiz oyunculardı.”
 
“Genç arkadaşlarıma örnek olmaya çalışıyorum”



44 kez milli takım forması giyen yeni transfer Cansu Aslan, genç oyunculara en iyi şekilde örnek olmak istediğini söyledi. Aslan, şöyle konuştu:

“Uzun yıllardır basketbol oynuyorum. En iyi şekilde örnek olmaya çalışıyorum. Birbirimize katacağımız şeyler var sonuçta, onlar gençler. Çok da yetenekliler, birlikte güzel bir ekip oluşturmayı düşünüyoruz. 44 kez milli formayı giydim. Milli formayı giymek her zaman çok farklı bir duygu. O ortam çok faklı, anlatılmaz yaşanır. Çok yetenekliler. Hedefleri doğrultusunda milli takımlarda oynayabilirler. Geçen sene Elazığ’a karşı final oynayarak bitirdik. 2.olduk ama sonuçta sezonu final oynayarak kapattık.”
 
“Geçen sezon Ronahi kaptan bizi zorlamıştı”



Rakip takımlarda oynarken 1881 Düzce Belediyespor’u yakinen tanıma fırsatı bulduğunu söyleyen bir diğer yeni transfer Betül Güleç, şunları söyledi:

“2 senedir bölgeseldeyim. Takımı fazlasıyla tanıyorum aslında. Rakiptik oradan biliyorum. Rakipken  en fazla zorlandığım isim Ronahiydi. Kaptan bizi çok zorladı. O maçta 30 sayı attı.”

“İşimiz kolay değil ama sezon güzel olacak”



Sözleşmesini yenileyen ve takımda kalan Mert Ali Sert, işlerinin zor olduğunu fakat 1881 Düzce Belediyespor Erkek Basketbol Takımı olarak güzel bir sezon geçireceklerini umduğunu söyledi. Sert, şu ifadelerde bulundu:
“Öncelikle bu ailede olduğum için oldukça mutluyum. Profesyonelliğe Düzce’de adım attım. Tekrardan mukavele imzalamak benim için iyi oldu. Son iki sezondaki başarılarımızı daha yukarıya çıkarmaya çalışacağız. İşimizin kolay olduğunu söyleyemem ama güzel bir sezon olacak inşallah. Aramızdaki uyum sürecini kolay atlatacağımızı düşünüyorum.”

“Tekrar Düzce’de olduğum için çok mutluyum”

Erzurum Büyükşehir Belediye Gençlikspor’da bir sezon geçirdikten sonra bu sezon 1881 Düzce Belediyespor Erkek Basketbol Takımı’na geri dönen Barış Erdoğan, Düzce’ye geri döndüğü için duyduğu mutluluğu belirtirken şöyle konuştu:



“Öncelikle tekrardan Düzce’ye geldiğim için mutluyum. Sonuçta burası benim kendi şehirim. Bu sene geçen senenin üstüne koymak istiyoruz. Ama geçen sene oyuncuların ve salonun koyduğu bir karakter vardı. Bu sene de yeni katılan arkadaşlarımız var aramızda.  Bunun doğrultusunda iyi yerlerde bitirmeye çalışacağız.”

“Güzel bir sinerjiyle başarı gelir”

Güzel bir sinerjinin, ligi iyi yerlerde bitirme konusunda çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, şu ifadelerde bulundu:
“Yani burada koçumuzun da bizi kaynaştırmasıyla beraber güzel bir sinerji yaratabilirsek ligi iyi yerde bitirebiliriz. Sonuç olarak bu sene ligde geçen seneye nazaran bütçelerin düştüğünü görüyoruz. Yeni gelen arkadaşlarımız da geçen seneden olan arkadaşlarımız da bu sene iyi bir sinerji yakalarsak dediğim gibi gerçekten iyi yerde bitirebileceğimizi düşünüyorum. Gökhan hoca kendisi de eski bir basketbolcu sonuçta. Bu ligde antrenörlük daha önceden yaptı. Üst düzeyde de yaptı. Milli takımda da yaptı ki milli takımdaki başarısı çok ciddi başarı. Onlar bizim gönlümüzün birincisi. Gökhan Hoca da çok istekli ve bu takım için her şeyini vereceğini, sezonu da çok güzel bitireceğimizi düşünüyorum.”









HABER: M.KADAŞ