Beyköy Belediyespor’un 3 yıldır, Düzce’yi ve Beyköy’ü Türkiye de gücü nispetinde en iyi şekilde temsil ettiğini belirten Beyköy Belediyespor Başkanı Osman Kılıç, “Beyköy Belediyespor Kulübümüzün maddi gücü yok denecek kadar az olmasına rağmen küçük bir Belde takımı olarak spor camiası tarafından takdir edilen ve ayakta alkışlanan bir takım olduk.”dedi.

Biz olumlu bakıyorduk

Bölgesel Amatör Ligde yeni bir takım ile Düzce’nin temsil edilmesi konusunda güç birliği yapılmasının 45 gündür gündemde olduğunu belirten Kılıç, “ İki yıldır böyle bir birleşme ve güç birliğinin oluşması konusunda Beyköy Belediyespor olarak olumlu baktığımızı her platformda söyledik. Bu konudaki söylemlerimizde düşüncemiz İlimizin futbol adına önünü açmak ve alt gruptaki takımların hedeflerinin olmasını sağlamaktı.” İfadelerini kullandı.

Bu güne kadar yapılan görüşmelerde Beyköy Belediyespor olarak, Beyköy adının olacağı bir kulüp adı üzerinde durduklarını, yeni oluşacak kulübün bir üst lige çıkınca isminin tekrar değiştirilerek Düzcespor olarak mücadele etmesi gerektiğini söylediklerini belirten Kılıç, bir sonuç alınmayan görüşmelerin artık sonlandırıldığını kaydetti.

İsim üzerinde mutabakata varamadık

Kılıç açıklamasında, “Üç yıldır Düzce ve Beyköy halkına sevinç, üzüntü ve heyecan dolu günler yaşattığımızın bilinci içerisindeyiz. Bizler beş bin nüfuslu küçük bir beldeyiz. Futbol ve Karatedeki başarılarımız her geçen yıl artmaktadır. Son üç yıl içindeki başarılarımız bunun göstergesidir. Söz konusu güç birliği görüşmelerimizde çeşitli basın organlarının yazıp söylediği gibi herhangi bir maddi hiçbir konuşmamız ve talebimiz olmamıştır. Sonuç olarak; Yeni oluşacak olan kulüp ismi üzerinde herhangi bir mutabakata varamadığımızdan görüşmeler son bulmuştur. Beyköy Belediyespor olarak üç yıldır Bölgesel Amatör Ligde nasıl mücadele etmiş isek bundan böyle de aynı mücadeleyi yapmaya devam edeceğimizi bildiririz.” İfadelerini kullandı.

Kılıç, “Düzce ilimizi Beyköy Belediyespor derneğimizin tüzüğünde gösterilen spor dallarının tamamında maddi gücümüzün elverdiği ölçüde en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz, çalışacağız. Hevesimiz, heyecanımız ve hedefimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Düzce’mizin spor alanında başarısı için durmadan, yorulmadan yola devam edeceğiz.” Diyerek yeni sezon için hayırlı olsun dileklerinde bulundu.