Kurugöl’e yapılması düşünülen tesisler hakkında görüşmek üzere  bugün Düzce’ye gelen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Vali Vasip şahin’i ziyaret etti. Başkan Orman’ın programında belediye ve Kurugöl ziyareti de vardı ancak, acil bir işi çıkınca Düzce’den ayrılmak zorunda kaldı. Yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı İsmail Bayram’ı ziyaret etti. Kurugöl’de incelemelerde bulundu.
Düzce'de tesis inşa etmek istediklerini söyleyen Başkan Fikret Orman, Düzce Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Hikmet Dağdelen’e verdiği söz üzerine geldiğini söyledi.

Orman, " Tüm branşların olabileceği bir yaz kampı yerini yapmak, aynı zamanda turizme açılır bir şey yapmak fikri doğdu. Zaten buradaki dernek başkanı da beni ziyaretinde çok güzel bir yer bulduğunu, burasıyla ilgilenmemizi istedi. Ben de onlara söz verdim, 'bugün geleceğim' diye. Ziyaretimizin sebebi bu. İnşallah hayırlısı ise Beşiktaş'a Düzce'de bir tesis yapmak istiyoruz. Kamuya açık, güzel bir tesis yapıp, basketbolcularımızın, voleybolcularımızın ve tüm branşların istifade edeceği, rakip takımların da istifade edeceği bir tesis yapmak istiyoruz. Bugün bunun için geldik. Bugün işlemleri başlatırsak memnun olacağız" dedi.

Vali Vasip Şahin ise Beşiktaş gibi bir kulübün Düzce'yi tercih etmesinin övünülecek bir durum olduğunu ifade ederken,  diğer büyük takımların da Düzce’yi tercih etmesini ümit ettiğini söyledi.
Şahin, "Fenerbahçe de burada böyle bir tesisleşmeye gitti. Bunun yanında Beşiktaş'ın geliyor olması ve diğer büyük takımlarımızın da bundan sonra Düzce'yi tercih edeceğini ümit ederek bunu söylüyorum. Sizden böyle bir taleple ve niyetle Düzce'ye geliyor olmanız Düzce'nin bilinirliğini artırmış olacaktır. Orman'a yapmayı düşündükleri güzel yatırım için teşekkür ederiz. Düzce'nin konumu ve coğrafi güzellikleri, sporculara uygun hava kalitesi ve sunduğu mekanlarla ender bulunan yerlerden biri.” Dedi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Vali Vasip Şahin'e, isminin yazılı olduğu bir Beşiktaş forması hediye etti.

Haber; H. İŞCAN