Düzce'de yaşanan deprem felaketinin ardından yapılan Kalıcı Konutlar ‘da spor alanlarında eksiklik yaşanıyor.
Dünya Bankası konutlarında başlayan 14.Bölgeye kadar uzanan ve yaklaşık 50 bin nüfuslu Kalıcı Konutlardaki gençlerin spor yapmak için şartlarının yeterli olmadığı görülüyor. 50 bin kişinin yaşadığı bir yerleşim biriminde spor alanlarının çok az olduğu Türkiye'deki belki de tek yer Düzce Kalıcı Konutlar denilebilir. Kalıcı Konutlara bakıldığında daha önce yapılmış basketbol sahaları vardı. Vardı diyoruz çünkü yatırımları koruma alışkanlığımız olmadığından harabeye dönüştü. Spor alanlarımızı korumanın görev olduğunu herkes biliyor ama yetkililerin görevi olduğu halde bunları tamir etmemesi, bakımını yapmaması onların hanesine eksi bir puan olarak vatandaş tarafından yazılıyor.

Mevcut basketbol sahalarının yeterli mi sorusuna 'Hayır' demek mümkün. Her genç basketbol oynayacak diye bir kural yok. Gençlerin biri basket diğeri futbol veya voleybol gibi sporları yapmalarına elverişli ortamları hak etmiyor mu? Sadece 1.Bölge'de bulunan halı saha diğerlerinin dışında tutulabilir.

Spor yapan genç çağın getirdiği kötü alışkanlıklardan uzak durur! Sağlıklı bireyler yetiştirmek için spor alanları olması gerekir. Bilinçli aileler çocuklarını fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimi açısından spor yapmaya teşvik ettiği ortadadır. Elbette gençlerin kötü alışkanlıklar edinmemesinin ve iyi gelişmesinin yolu spordur.  Kalıcı Konutlardaki gençler bu konuda çok şanssız ve üvey evlat muamelesi görmektedir.  Gençler küçük bir boş alan görse futbol veya başka spor yapmaya çalışıyor. 50 bin kişinin yaşadığı yerde spor sahalarının olmaması kimin kabahati? Kimin suçu? Bunu sorgulamak gerekir. Neler yapılabilir? En azından her bölgeye gençler için birçok oynayabilecekleri saha yapılması gerekir.  Kalıcı Konutlara bu sahaları yapmak kimin görevi? Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi... Unutmamak gerekir ki yatırım gençlere yapılır. Suçun sadece başkalarına atmak bir şey ifade etmiyor. İlk önce bizler görevimizi yapabiliyor muyuz? Kocaman bir hayır! Çünkü Kalıcı konutlar bu konuda sesini çıkarmıyor.