Düzce Rafting İl Temsilcisi Şerif Ali Karanfil, Melen çayı üzerinde yapılacağı söylentileri olan baraj yüzünden rafting için yatırım yapılamadığını vurguladı.

5 yıl önce Rafting sporu ile ilgili Cumayeri Dokuz Değirmen köyünde ciddi adımların atıldığını söyleyen Karanfil, 2006 yılında 150 kişinin rafting yaptığını, 2010 yılında ise bir yıl içinde 6 bin kişinin Düzce'yi tercih ederek bu sporu yaptığını ifade etti.

Her geçen yıl rafting sporuna ilginin arttığını, ancak baraj söylentilerinin yatırımcıların önünü kestiğini belirten Karanfil; "Rafting sporuna ilgi her geçen yıl artıyor. Bu bizim için sevindirici. Bu yıl ki hedefimiz 9 bin kişinin melen çayında rafting yapması. Şuanda en çok tercih edilen il Antalya. Orada senede 30 bin kişi rafting yapabiliyor. burada da 30 bin kişiye ulaşabiliriz, ancak yatırımcılar baraj söylentileri nedeniyle buraya yatırım yapmak istemiyorlar. Kapasiteler arttırılabilir ancak baraj konusuna bir netlik kazandırılması gerekiyor. Bunun için herkese büyük görev düşüyor. Burada 30 bin kişinin rafting yapması, Ekonomik, Kültürel, sosyal getirecektir. Biz burada rafting sporunun sürdürülebilir bir şekilde devam etmesini istiyoruz. Buraya gelen sporcuların bir daha gelmesi için elimizden geleni yapmalıyız, ancak bu şekilde sürdürülebilir bir şekilde bu turizm faaliyetini gerçekleştirebiliriz.” dedi.

28008

Haber, R. BAL