Türkiye Karate Federasyonu’nun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan Türkiye Kulüpler Karate Şampiyonası, Düzce'de başladı. Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ve Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tarafından desteklenen şampiyonaya kulüpler büyük ilgi gösterdi. Üç gün sürecek heyecanda 40 ilden 221 kulüp dereceye girmek için yarışırken, 1294 sporcu ter dökecek.

Kalıcı Konutlar Spor Salonu'nda yapılan şampiyona ümit, genç ve büyükler kategorilerinde yapılacak. Müsabakalar sonunda toplam 8 dalda kupalar sahiplerini bulacak. Şampiyonada dereceye giren kulüpler, 4-5 Haziran tarihlerinde Kocaeli'de düzenlenecek olan Avrupa Bölgeler Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etme hakkı kazanacak.

19 Mayıs Perşembe günü başlayan şampiyonanın sabah seansında büyük erkek takım kata elemeleri yapıldı. Akşam seansında ise büyük bayan takım kata ve büyük erkek takım kumite müsabakaları yapılacak. 19.30’da başlayacak finallerin ardından üç kategoride kupalar sahiplerini bulacak.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, şampiyonaya kulüplerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Şampiyonanın ardından 4-5 Haziran’da Kocaeli'de yapılacak Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası’na katılacak ekiplerin netlik kazanacağını da belirten Başkan Delihasan, mücadele eden tüm sporcu, antrenör ve hakemlere başarı dileğinde bulundu.

Haber:M.YILDIRIM