Düzce’de yerel lig olmadığı için Düzce’yi temsilen Sakarya ilindeki turnuvaya katıldıklarını açıklayan Benan Özçelik Şanlıurfa’da düzenlenecek olan şampiyonaya katılmayı hak kazandıklarını belirterek “Fenerbahçe’den geçen yılın Türkiye şampiyonu İzmit Kağıtspor’una kadar şampiyona da bir turnuva oynadık. Kocaeli ve Bilecik temsilcisini yenip grubumuzu lider olarak tamamlamayı garantiledikten sonra, sıralama turunda da dördüncü olarak Şanlıurfa ya son 24’e kalarak gitmeyi garantiledik” dedi.

Basketbol alt yapısı ile ilgili olarak çok yol kat ettiklerini belirten Koç Benan Özçelik Amacımız daha fazla gençlere yer vermek dedikten sonra “Ben normalde A takımla çalışıyorum. Bu sene menajerimizin ve tavsiyesiyle ya da zorlaması ile bu işe girdim, çokta mutluyum. Çocuklara yardımcı olma konusunda çok yol kat ettik. Fevzi hocam, Altuğ hocam rahmetli Fevzi hocam belirli bir noktaya getirdiler. A takımda şunda Cem isminde 2002 doğumlu kardeşim var.Ona bu sene şans veremeye başladık. Amacımız daha fazla gençlere yer vermek. Asıl hedefimiz seneye bir Düzceli oyuncumuz daha oynatmak, yapabilirsek bir sonra birisini daha oynatmak.  Önemli olan maçı kazanmak değil bu yaştaki çocukları kazanmak. İnşallah başarırız” diye konuştu.

Kız takımının gösterdiği performansta Hakan hocanın büyük eforu sayesinde olduğunu savunarak  kız takımı birinci lige çıkmak için Adana’ya gidiyor tespitinden sonra “Kız takımımız da bir A takım var ikinci ligde oynuyorlar birinci lige çıkmak için Adana’ya gidiyorlar. Hakan hocamın çok büyük bir eforu var. %70’i Düzceli olan çocuklar buralara geldi. Alt yapıdan da inanılmaz bir potansiyel ile geliyor. Onlarda bölge grubundan çıktılar onlardan Türkiye Şampiyonu bekliyorum. Onlar birde u-16’da oynuyorlar ama kendileri 13-14 yaşındalar büyükleri ile oynuyorlar inanılmaz yani. Kültür Koleji Türkiye ikincisi oldu. Bizdeki potansiyeli olan oyuncular Kültür kolejinde toplanıyorlar. Ama erkeklerde henüz bir şey elde edemedik. Oyuncularımız devamlılık çok önemli.  A takımda İlker Salman hocamızla, Ersin Görkem menajerimizle çalışıyoruz biz şanslıyız alperen Batuhan antrenmana gelsin diye bize baskı kuruyorlar. Şanslıyız neticeyi üç dört sene içinde göreceğiz” dedi.

Sportmence programının konuğu U-16 takımının genç oyuncusu Alperen Kılıç bu noktalar gelmemde Benan hocamın ve babamın çok büyük emeği var diyerek söze başlayan Kılıç” Babam bir aralar Düzce Gençlik’in başkanıydı beni maçlara getirdiğinde maçlara ilgi duymaya başladım 5-6 yaşında antrenmanlara başladım. Biz takım olmayı öğrendik, ikinci maç bizim için ilk rakibe göre daha çok kolaydı. Şanlıurfa biletini de garantilemiştik. Play off’lara kaldığımız da güçlü rakipler geldi sakatlıklar vardı pek zorlamadık o maçları da öyle geçirdik. Orada hatalarımızı da gördük.. Bir ara futbola döndüm ama tekrar basketbola başladım” dedi.

SPOR SERVİSİ