Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzcespor’a başkan arayışları ve Gençlikspor’un ikinci ligden çekilmesi konularında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Düzcespor’a her açıdan destek olmak için elinden geleni her zaman yaptığını belirten Başkan Keleş, profesyonel ligdeki bir takımın başkanının belediye başkanı olmasının yasal olarak mümkün olmadığını söyledi. Spor kamuoyunda kendisinin başkanlığı ile ilgili kapıyı kapatan Keleş,  kendisinin de aday arayışı içinde olduğunu ifade etti.

 

Keleş, Düzcespor’un üçüncü ligdeki yükünü bir kişinin çekmesinin mümkün olmadığını belirterek, ideal başkan adayının çok zengin olmasının veya futbolu çok bilmesinin gerekmediğini, daha çok kişinin destek verebileceği birinin daha uygun olduğunu söyledi.

 

Başkan Keleş, bir başkan adayının olduğunu, Düzce Valisi Bülent Kılınç ve TSO Başkanı Metin Büyük ile konuyu paylaştığını, ancak bu kişinin kendisinin aday olmak istemediğini söylemesi nedeniyle ikna etmeye çalıştıklarını söyledi.

 

Gençlikspor’un ikinci lig statüsünün devredilmesinin ise kabul edilemeyeceğini söyleyen Keleş, kendi fikrinin yine aynı yönetimin devam etmesinden yana olduğunu, sorunun çözülemez olmadığını, kendisine düşen bir görev olursa her zaman olduğu gibi hazır olduğunu de sözlerine ekledi.