Kültür Mahallesindeki Eski Sanayi Çarşısında Düzce Belediyesi tarafından uygulanmak istenen kentsel dönüşüm projesine Gençlik ve Spor Bakanlığından red cevabı geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen projeye Eski Sanayi Çarşısı yanındaki 18 Temmuz Stadyumu, Nurettin Zafer Stadı ve diğer spor tesislerini dahil etmek isteyen Düzce Belediyesinin talebine Gençlik ve Spor Bakanlığı ‘Hayır’ yanıtı verdi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in kentsel dönüşüm alanına dahil etmek istediği bölgedeki spor yatırımlarının bulunduğu yerden kaldırılarak yenilerini Kazukoğlu Mahallesinde inşa etme alma düşüncesi Spor Bakanlığının kararıyla şimdilik sekteye uğradı. Bakanlığın spor tesislerinin mevcut yerinde kalması yönünde görüş bildirmesi üzerine amatör sporla ilgilenen çevrelerde karar memnuniyetle karşılandı. Stadyumların bulunduğu alana ulaşım kolay olması nedeniyle karara sevinen spor kamuoyunda gözler ilçe ve köy statlarındaki sorunların çözümü için atılacak adımlara çevrildi.

Kentsel dönüşüme statların bulunduğu alanı dahil etme düşüncesi bakanlık tarafından olumsuz karşılanan Başkan Keleş’in projeyi gerçekleştirmek için ne gibi adımlar atacağını zaman gösterecek.

Haber:M.YILDIRIM