Sağlık Bakanlığı, 24 sağlık bölgesine ayırdığı Türkiye genelinde 30 yeni üremeye yardımcı tedavi merkezi açma kararı aldı. Bu planlama doğrultusunda, kamuda ve üniversitelerde yeni üremeye yardımcı tedavi merkezleri kurulmasının kararlaştırıldığını bildiren Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, "Hem bölgesel hem de sektörel planlamaya ihtiyaç var. Bu nedenle dengeli bir dağılım için oluşturulan sağlık bölgelerinde yeni merkezler kurulacak" dedi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan ve Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan imzalı yazıda, planlama kararına dayanak oluşturan "Üremeye Yardımcı Tedavi Uygulamaları ve Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezleri Hakkında Yönetmeliğin 7'nci maddesinin 1'inci fıkrası anımsatıldı.

Söz konusu fıkrada, "Üremeye Yardımcı Merkezler, kamu ve özel hastaneler bünyesinde ünite olarak Bakanlıkça yapılacak planlama dâhilinde açılır. Planlama; atıl kapasite oluşturulmaması ve kaynakların en verimli şekilde kullanılması için mevcut merkezlerin çalışma performansları ve hizmet kaliteleri de dikkate alınarak ülke, bölge ve il bazında merkeze olan ihtiyaca göre Bakanlıkça yapılarak, Bakanlığın resmi internet sayfasında duyurulur. Bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten sonra müstakil merkez olarak faaliyet göstermek üzere merkez açma başvuruları kabul edilmez" hükmünün yer aldığına dikkat çekildi. Sağlık Bakanlığının kamu ya da üniversitelerde yeni üremeye yardımcı tedavi merkezi açılmasını kararlaştırdığı iller arasında Sakarya, Zonguldak ve Bolu da var.

Haber; H. İŞCAN