Dünyanın birçok ülkesindeki piyasaları alt üst eden küresel mali kriz, spor sektörünü de olumsuz etkilemeye başladı. Türkiye'deki profesyonel kulüpler mali sıkıntıyı aşmaya çalışırken hiç bir sabit geliri ve sponsor desteği olmayan amatör kulüpler bir bir ligden çekiliyor.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Düzce Şube Başkanı Erdoğan Bıyık, amatör kümelerde maddi destek bulamayan kulüplerin zorlukla ayakta durduklarını, krizin etkilerini çok yoğun şekilde yaşadıklarını söyledi. Amatör spor kulüplerinin gönüllü insanlar tarafından yönetilen kulüpler olduğunu ifade eden Bıyık, zaten maddi imkansızlıklarla boğuşan takımların bir çok eksiklerle maçlara çıktıklarını, krizin sürmesi halinde bir çok takımın maçlara çıkamayacağını dile getirdi.

Amatör Kulüplerin içinde kendi bütçesi ile ayakta durabilen kulüp sayısının çok az olduğunu anlatan Bıyık, daha önce Özel idare bütçesinden ödenek ayrıldığını, ancak şu anda amatör kulüpler için ödeneğin kesildiğini dile getirdi. Acil olarak belediyelerden ve Özel İdareden destek beklediklerini vurgulayan Bıyık, Federasyon olarak çok zor durumda olduklarını yineledi.

Amatör kulüplerin ayakta durması için mücadele ettiklerini anlatan Bıyık, İlçelerde belediye takımlarının daha iyi durumda olduğunu, ancak diğer amatör takımların bazılarında oyuncuların kramponunun bile olmadığına değindi. Krizin de etkileriyle bu takımların daha ne kadar liglere devam edebileceklerinin düşündürücü olduğunu belirten ASKF Düzce Başkanı Erdoğan Bıyık, “ maddi destek almazsak işimiz çok zor. Krizin etkilerini en yoğun şekilde yaşıyoruz. Belediyelerden ve Özel İdare den en acil şekilde destek bekliyoruz.” dedi.