"Türk Sporunda Doping" adlı konferansa Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Halil Mutlu, Maltepe Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Öğretim görevlisi Profesör Doktor Aysel Pehlivan ve Spor Bakanlığı Sağlık İşleri Daire Başkanı Sultan Seyhan katıldı.Konferansa doping cezası alan sporcuların basında yer alan haberleri ile başlandı.

Ardından Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Öğretim görevlisi Profesör Doktor Aysel Pehlivan Düzce Üniversitesini çok beğendiğini söyleyerek sözlerine başladı. Daha sonra sporcunun performansını artırmak için alınan ergojenik yardım ve doping ile ilgili bilgi veren Pehlivan kısa adı WADA olan Dünya Anti Doping Kurallarından bahsetti. Dopingin yasaklanmasıyla ilgili "Doping kullanmak fair playa uymamak anlamına gelir bu yüzden ülkede doping kullanan sporculara ceza uygulanmaktadır." dedi.

Spor Bakanlığı Sağlık İşleri Daire Başkanı Sultan Seyhan ise 2011 yılı ve 2011 yılı öncesi doping olaylarını değerlendirdikten ve öğrencileri bilgilendikten sonra "Doping cezası alan sporcunun antrenörlük ve spor yapma görevi bir daha geri verilmemek şartı ile sonlandırılacaktır." dedi.

Olimpiyat Şampiyonu Halil Mutlu ise "Sporcunun doping maddelerini kullanıp kullanmadığı, sporcudan alınan idrar ve kan örneklerinin analizi sonucunda ortaya çıkıyor. Eğer sporcu doping maddelerini kullanmışsa; sporcunun idrarında veya kanında doğrudan doping maddesi tespit ediliyor." dedi. Dopingin dünya sporunun problemi olduğunu söyleyen Mutlu teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

Haber:Ö.YILMAZ