Gölyaka Kültür Park bugün farklı olduğu gibi bir o kadar da hızlı olan bir yarışa ev sahipliği yaptı. Hızı saatte yaklaşık 150 kilometreyi bulan mini drone olarak ifade edilen hava araçları hazırlanan parkurda kıyasıya yarıştı.



15 pilotun katıldığı drone yarışları Gençlik Spor Bakanlığı, Düzce Valiliği, Gölyaka Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının katkılarıyla düzenlendi. Aynı anda iki pilotun yarıştığı drone yarışlarında dronelar engellerin yer aldığı parkurda 3 tur üzerinden birbirlerini geçmeye çalıştı. Yarışın finalini Seçkin Okcebe isimli pilot kazandı.


Yarışlar devam ederken gelişmekte olan spor branşları hava sporları As Başkanı Alper Kıvanç, etkinlik hakkında konuştu. “Gençlik Spor Bakanlığı, Düzce Valiliği, Gölyaka Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği yarışlar, Gölyaka Kültür Park’ta oluşturulan parkurda yapıldı. Farklı illerden pilotlar dronelarıyla yarıştılar. Sporun geliştirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz.”


Gelişmekte olan spor branşları hava sporları Düzce İl Temsilciliğinde görev yapan Vildan Ak, drone yarışlarına ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.


Drone yarışlarının birinci sırada tamamlayan Bilgisayar Programcısı Seçkin Okcebe Gölyaka’da kendilerine imkan sağlayan herkese teşekkür ederek gençleri yeni yeni gelişmişte olan spora davet etti.

Haber:Y.SEVER