Düzcespor Kulüp Başkanı Cihat Algün'ün istifası ve sonrasındaki gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmak için bir açıklama yayınlayan Düzcespor Klübü'nün yapmış olduğu basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Bilindiği üzere Düzcespor kulüp başkanımız Cihat Algün 8 Mart tarihi itibari ile tamamen kişisel nedenler ile istifasını sunmuştur. Bu süreçte 5253 sayılı dernekler kanunu gereğince yönetim kurulumuz toplanarak başkanımızın istifasını kabul etmiştir. Bu güne kadar görev yapan başkanımız Cihat Algün'e huzurlarınızda teşekkür ederiz. Ayrıca yönetim kurulumuz dün itibari ile olağanüstü kongre kararı almıştır. İdareye verilen bu karar gereğince kongremiz çoğunluk sağlandığı taktirde 29 Mart Perşembe günü saat 17:00'da Belediye Kültür Merkezi adresinde yapılacaktır. Çoğunluğun sağlanamaması halinde ise kongremiz 5 Nisan Perşembe günü yine aynı saat ve adreste yapılacaktır. Kongre günü yeni yönetimin oluşumuna kadar geçen süre zarfında, şu anki yönetim kurulu üyeleri gerekli iş ve işlemleri yürütmek ve Düzcespor menfaatleri adına görevleri başında olacaklardır.”

Düzcespor’un şuan 5.sırada olduğunu belirten kulüp, Play-Off için avantajlı konumda olduklarını söyleyerek şöyle devem etti:

“Kulübümüz gerek mali gerek sportif anlamda hedeflerine yakın ve iyi bir konumdadır. Hedefimiz olan 2.Lige yükselmek için gerekli çalışmalar Sn. Bakanımız, Sayın Valimiz, ve Sn. Belediye Başkanımız öncülüğünde, kurulan koordinasyon komisyonu, ilgililer ve yönetimimizce titizlikle sürdürülmektedir. Kulübümüz için kısa vadeli bir çözüm arayışı içerisinde olmayıp tüm karar alıcı dinamikler Kulübümüzün ihtiyaçlarının Düzce kamuoyunca sıkça problem olarak konuşulduğu bir dönemden, kulüp hedeflerinin konuşulduğu bir döneme geçiş yapılacaktır ve ilerleyen günlerde yine sizinle paylaşılacağı üzere birçok adım atılmıştır. Bu dönem itibari ile odaklanmamız gereken tek konu sezon başında da hedeflenen 2. Lige yükselmektir. Bu bağlamda Düzce ilimizin tüm etkenlerini ve dinamiklerini, taraftarımızı ve idarecilerini bu odak etrafında toplanmaya ve hedefe kilitlenmeye çağırıyoruz ve ilimizin değeri olan kulübümüz etrafında vefakar ve cefakar taraftarımız ile tüm herkesin bu amaç etrafında toplanacağına inancımız tamdır. Bu hedefe odaklanma amacıyla siz değerli basın mensubu arkadaşlarımıza büyük görev düşmektedir.”

Öte yandan Kulüp, Düzce ve Düzcespor’un menfaatleri adına Kırmızı Lacivert renkleri etrafında birleşime inandıklarını belirterek “Zira kişiler gelip geçicidir, Aslolan Düzcespor ve Düzce'mizdir.” Dendi.