Düzce'de Ulusal Voleybol Hakemliği Kursu'nun 5. Düzce Voleybol İl Temsilciliğinin katkısı ile düzenleniyor. Maç yoğunluğundan dolayı doğan hakem ihtiyacını gidermek adına 29 Ekim Çarşamba günü başlayacak olan kurs 02 Kasım Pazar günü yapılacak sınavla tamamlanacak.



Kursla ilgili olarak Düzce Voleybol İl Temsilcisi Erdal Bostancı bilgi verdi. Bostancı, Kursu dünya çapında tanınmış eski voleybol hakemi Ümit Sokullu'nun vereceğini dile getirdi. İl Temsilcisi Bostancı, "Ortalama iki veya iki bucçuk yılda bir hakem ihtiyacı doğmaktadır. Hakemlikte yaşayan bir müessese gibidir. Tayin olanlar oluyor, başka yerlere gidenler oluyor. Dolayısıyla her iki senede bu kursu yapma ihtiyacımız oluyor. Son yıllarda voleybol sporu ilimizde ivme kazandı. Gerek mali gerekse ulusal liglerde birçok takımımız var. O yüzden her zaman hakem açığımız var. Biz bunu önceden görerek bu tür kursları düzenliyoruz" dedi. 



Bostancı, kursta başarılı olan adayların sonraki aşamada nelerle karşılacağıyla ilgili olarak başarılı olan adayları çeşitli maçlarda görevlendireceklerini belirtti. Bostancı, "Başarılı olan kişiler aday voleybol unvanını kazanıyor. Daha sonra biz İl Hakem Kurulu olarak, bu aday hakemlerimize çeşitli maçlarda görev vereceğiz. Kendi mali liglerimizde, okul maçlarımızda, ulusal liglerde bu arkadaşlarımızın gelişimlerini çok sıkı bir şekilde takip edeceğiz. Içlerinde performansı iyi olanları İl Hakem Kurulu olarak federasyonun Merkez Hakem Kurulu'na aday hakemlikten il hakemliğine yükseltilmesi noktasında teklifte bulunacağız" dedi.



Aday hakemlere Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ümit Sokullu bilgi verdi. Adaylar 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda oynanan Düzce 1907 Dora Art Bahçelievler bayan voleybol hazırlık maçını birlikte izledi.

 

HABER: Y.SEVER