Pazartesi günü yayınlanan programda Murat Yavuz’un konukları Şahin Zengin ve Fahrettin Yıldırım oldu. Düzcespor için bugüne kadar neler yapılmadı ve bu saatten sonra Düzcespor adına neler yapılabilir konuşulduğu Sportmence bu hafta da izleyenleri ekranlara kilitledi.

5 Nisan 2019 tarihinde Düzcespor’un yönetimine gelen Orhan Aydın ve ekibi Salı günü yaptığı açıklamayla istifasını açıklamıştı. Gerek yönetim kurulunda ki görüş ayrılıkları gerekse de Düzcespor için başlatılan bağış kampanyasına iş adamlarının destek vermemesi gibi durumlardan dolayı istifa ettiğini belirten Aydın, Düzcespor’un 15-20 bin seyircisi var ama taraftarı yok’ sözlerini de konuşmasına eklemişti.

‘Maalesef her şey para ile olmuyor’

Programa istifa konusuyla başlanırken Şahin Zengin’e Orhan Aydın’ın istifasıyla ilgili ne düşündüğü sorduk. Zengin şunları söyledi:

“İstifa sebebinin maddi konularla alakalı olduğunu düşünüyorum. Yeterli desteği göremediler daha doğrusu Düzce Halkından umduklarını alamadılar. Maddi anlamda destek alacağı kişilerin doğru kişiler olduğunu zannetmiyorum. Bu benim kendi görüşüm. Bu yüzden de Düzcespor bir çıkmazın içine sürüklenmiş durumda. İstifa ettikten sonra yönetimin başına kim gelirse gelsin önce plan program yapmaları gerekiyor. Düzcespor’u nasıl sağlıklı bir hale getirebilirler, nasıl Düzcespor’u doğru ellere teslim ederiz bunları hazırlayarak gelmeleri lazım. Maalesef biz geldik demek ile olmuyor. Bu bütçe ve doğru oyuncalarla neler yapabiliriz? Maalesef her şey para ile olmuyor. Önceliğimiz Düzcespor’u nasıl kurtarırız bu olmalı. Başka türlü amaçlarla Düzcespor’un başına geçerlerse hiçbir ilerleme kaydedemezler.”
‘İyi bir kadro ve yönetim oluşmadığı için istifa etme kararı aldılar’



Düzcespor’daki istifaların ardından değerlendirmelerde bulunan Fahrettin Yıldırım ise şunları söyledi:

“Sayın Aydın ile kongreden önce görüştüm. Düzcespor’un yönetimini çok iyi oluşturmak istediğini anlatmıştı. Ekibin yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü yönetimi incelediğimizde ekibin birbirini hiç tanımadığını görüyorum. Ve bunu da bugün gördük. Yönetimde çok değerli arkadaşlar var ama ben fazla hakim olduklarına inanmıyorum.  Çünkü Düzcespor büyük bir camia. Ama bunun bir bütçesinin olduğunu ekibinin nasıl olduğunu iyi bilen birileri olduğunu düşünmüyorum. Sayın başkanımla görüşüp listeyi gördükten sonra, listenin Düzcespor’dan uzak olduğunu düşünüyorum. Artık Düzcespor’un her şeyi bilen birilerine ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. İyi bir kadro ve yönetim oluşmadığı için istifa etme kararı aldılar, kendilerini yalnız hissettiler. Bu benim görüşümdür.”



‘Düzce’de başkanlık yapacak adam kalmadı’


İstifan sonra Düzcespor yönetimi ne yapmalı, Düzcespor nasıl bir yol izlemeli ve kurtuluş yolunu izleyicilerle paylaşan Yıldıırım şunları söyledi:

Düzcespor’un kurtuluşu para ile olacak. Her sene belediyelere acayip şekilde baskı yapıyoruz. 3 -4 trilyon borç var. Transferin önünün açılabilmesi için 1 buçuk trilyon para yatacak. Enaz 14 topçu alacaksın. Biz her şeyi belediyeden beklersek geleceğimiz durum kötü olur. Biz proje üretmeliyiz. Para gelecek, Düzcespor’un mülkü olacak projeler.  Sayın Aydın başta bunun için geldi ama maalesef o organizasyonu başaramadıkları için istifa etmeleri en doğru karardı. Bence kamulardan yardımları bırakıp Düzcespor’a ne kazandırağız ona bakalım. Düzce’de başkanlık yapacak adam kalmadı.”
 
Haber: H. DURNA