Türkiye Futbol Federasyonu ve Beşiktaş'ta yöneticilik görevinde bulunan son olarak da TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in danışmanlığını yürüten Orhan Saka ölümünün 1.yıl dönümünde anıldı.

Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Erdoğan Bıyık, geçen yıl 11 Aralık’ta 65 yaşındayken vefat eden Saka’yı anma amacıyla, Dikmelispor ve İdmanyurdu U-17 maçı öncesi küçük bir anma programı düzenledi.


Başkan Erdoğan Bıyık, Düzcespor Eski Başkanlarından Ali İhsan Çetin ile birlikte Orhan Saka hakkında açıklamalarda bulundu. Eski Başkan Çetin, Saka’nın Düzce’ye katkısının büyük olduğunu dile getirdi. “Biz Düzce’de ASKF’yi ilk kurduğumuzda bize gelerek Düzce’de ASKF’yi kuralım diyen ilk kişidir. Haluk Ulusoy’la birlikte Türk futbolunu yöneten bir arkadaşımızdı. O zamanlar biz ne istediysek veren bir arkadaşımızdı. ASKF’nin bulunduğu yer onun eseridir. Ben onu tanıdığım için onun Düzce’ye hizmet ettiğini bildiğim için sevinçliyim.”

Bıyık, sözlerine Orhan Saka’nın bir yıl önce aramızdan ayrıldığını belirterek başladı. “Yalnızca bizim değil 81 ilin Orhan Abisiydi. Türkiye’de spor yatırımları adına çok büyük işlere vesile olmuş, önemli yerlerde yöneticilik yapmış, hayatını Türk sporuna adamış bir insandı. Çok üzgünüz. Bıraktığı eserlerle gençler guru duyuyor. Türk futboluna yeni Orhan Saka’lar lazım.” Bıyık ayrıca Düzce’de bu yıl devam eden U-17 Ligi’ne ‘Orhan Saka U-17’ ligi adını verdiklerini de belirtti.

(ASKF) Başkanı Erdoğan Bıyık, Dikmelispor ve İdmanyurdu takımlarının oyuncularıyla birlikte ‘Orhan Saka’yı şükran ve minnetle anıyoruz’ pankartı açtı ve takımlar birlik içerisinde sahaya bu pankartla çıktı. Maç öncesi futbolculara ve teknik kadrolara lokum ikram edildi. Takımlar sahaya kollarında siyah bantla çıktı.

 

Haber:Y.SEVER