TFF yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Protokol tribününe, ev sahibi kulüpten 20 kişi, misafir kulüpten 20 kişi, TFF Başkanı ve yöneticileri ile TFF Başkanı tarafından görevlendirilecek kişiler, müsabakanın oynandığı ilin Valisi veya görevlendireceği Vali Yardımcısı, İlçelerde Kaymakam, İl Emniyet Müdürü, Jandarma Bölgelerinde Jandarma KomuGençlik ve Spor İl Müdürlüğü protokol görevlisinin girebileceği belirlenmiştir. Müsabakalarda protokol tribününe belirlenen kişilerden fazla sayıda kişinin alınmaması gerektiğini hatırlatırız.

Talimatta belirlenen Stadyum Test Bölgesi’nde görev alan kişiler Kovid-19 PCR testi yaptırmak zorunda olup, Stadyum Test Bölgesine Kovid-19 PCR testi olmayan kişilerin girmeleri yasaklanmıştır. Protokol tribününde yer alacak kişilerin stadyumun diğer alanlarına akredite edilemeyeceğini, protokol tribünü veya protokol tribünü olarak kullanılan alanlar hariç olmak üzere, akredite alanlara ve soyunma odalarına giremeyeceğini ve protokol tribününde yer alan kişilerin akredite alanlara girmeleri halinde Talimatta belirtilen disiplin cezalarının uygulanmak durumunda kalınacağını belirtiriz.

Federasyonumuzun ve TFF Sağlık Kurulu’nun temel amacı insan sağlığından ödün vermeden, özellikle bireysel sorumluluğun büyük önem taşıdığı salgın sürecinde müsabakaların devam etmesi ve tamamlanmasını sağlamaktır. Bunun için Federasyonumuz, talimatlarla düzenlenmiş hususların ve kuralların yerine getirildiğini kontrol ederek gerektiğinde disiplin yaptırımları uygulamasının Talimatlarımız uyarınca zorunluluk olduğunu bir kez daha önemle hatırlatırız dedi.”

Düzcespor için bir uyarı gelmediği ve Düzcespor - Muğlaspor maçında kurallara uyularak fazla taraftar alınmadığı görüldü.

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr