Üst liglerde takımı olsun olmasın Türkiye'nin çoğu ili yüksek seyirci kapasiteli ve son teknoloji statlarda donatılırken Düzce, yıllardır modern bir şehir stadyumuna kavuşmayı bekliyor. Her sezon öncesi yapılan onarım-yenileme çalışmaları ile hizmet vermeyi sürdüren 18 Temmuz Şehir Stadyumu'nun artık ihtiyacı karşılamadığı son haftalardaki maçlarda dışarıda kalan taraftarlarla bir kez daha gözler önüne serildi.

Spor Toto 3. Lig 2.Grup’ta lider olarak şampiyonluk mücadelesi veren Düzcespor’un bu hafta Yomraspor’la oynadığı müsabakada da Düzcesporlu taraftarlar biletin olmaması sebebiyle stada giremeyince adeta isyan etti. Düzcespor oynadığı her maçta yoğun ilgi ve sevgiyle karşılanmasına karşılık taraftarın müsabakadan mahrum kalması, ortak olunmak istenen maç heyecanına gölge düşürüyor.

Yomraspor ile karşılaşacağı maç için Düzcespor’u desteklemeye gelen taraftarlardan bazıları biletlerin bitmesi nedeniyle giriş kapısında kaldı. Gelen şikayetler üzerine stat girişine giden haber ekibimize taraftarlar, yeni bir stada duyulan ihtiyacı dile getirdi.

“Ek bir tribün ya da stat istiyoruz”
Yönetimden şikayetçi olan bir taraftar, “Bilet satmıyorlar, 40 dakikadır bekliyoruz. Bu kadar insan mağdur olduk. Stadın şu an bazı yerleri boş geçen hafta yaptıkları hatayı yapmıyorlar bu hafta. Geçen hafta fazladan bilet satıp 10 bin TL ceza yediler, bu hafta satamıyorlar. Burada bu kadar insan mağdur sadece burada değil karşı tarafta da bekleyen taraftarlar var. Bir çözüm bulunması gerekiyor. Ek bir tribün veya bir stat yapsalar çok güzel olur. İnsanlar mağdur oluyor boşu boşuna.” ifadelerinde bulundu.



Stat istiyorlar!
Diğer taraftarlar da artık Düzce’nin yeni ve modern bir stada kavuşması gerektiğini şu sözlerle dile getirdi:

“Yönetimin tedbirleri alması gerekiyor almamış bu kadar seyirci dışarıda bekliyoruz. Düzce bu kadar seyircisine rağmen yeni bir stadı kaldırır diye düşünüyorum.”

“Stat istiyoruz. Düzce’nin seyirci kapasitesi belli. 30-40 binlik bir stat istiyoruz Düzce’ye.”



“Biletimiz yok yeni stat istiyoruz. Biz koyu taraftarız bekliyoruz. Düzce’nin yeni bir stada ihtiyacı var. Yeğenlerim, arkadaşlarım hepimiz bekliyoruz.”

Öte yandan biletlerin bitmesi üzerine bilet temini için farklı yöntemlere başvuran taraftarlar tribünden atılan biletlerle içeri girmek durumunda kaldı. İddiaya göre Düzcespor-Yomraspor maç biletlerinin karaborsaya düştüğü belirtiliyor.