Bir televizyon kanalında yayınlanan spor programında içinde Boşnaklar’a hakaret barındıran bir ifade kullanan ve büyük bir tepki toplayan Rasim Ozan Kütahyalı’nın yargılanmasına devam edildi.

'Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' suçundan dava açılan ve duruşmalara katılmadığı için hakkında yakalama kararı çıkartılan Kütahyalı'yı kendisini yargılayan aslen Akçakocalı olan İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Dursun Ali Gümüş’e tepki göstermişti.

Bir gazeteye açıklamalarda bulunan mahkeme hâkimi Dursun Ali Gümüş ise bir siyasi partinin adayı olmadığını belirterek, 2011 milletvekili seçimlerinde AK Parti'den tarafına teklif yapıldığını ifade etmişti.

Yargılanmasına devam edilen Rasim Ozan Kütahyalı mahkemede bu şikayetini bir kez daha yineledi. Olayın yaşandığı programın diğer yorumcularının da dinlenmesini talep eden Kütahyalı şunları söyledi:

"Sinan Engin'in dinlenmesini özellikle istiyorum, çünkü savcılıkta da Sinan Engin dinlenmemiştir, Abdulkerim Durmaz, Ertem Şener ve Ahmet Çakar'ın da dinlenmesini talep ediyorum. Beni yargılayan sayın mahkeme hakimi ile ilgili CHP'nin Akçokaca belediye başkan adayı olduğu yönünde internette çok sayıda haber vardır. Bunları mahkeme hakimi tekzip etmemiştir, bu haberler halen durmaktadır. Eğer mahkeme hâkiminin bana karşı siyasi bir karşıtlığı varsa bunu siyasi yollarla ifade etmelidir. Türk Adalet sistemimizin bu amaçla vasıta olarak kullanmamalıdır, bu durumun adalete aykırı olduğuna inanıyorum. Yüce yargımızdan adalet talep ediyorum, suçlamayı asla kabul etmiyorum."

Boşnaklar’a özel bir sempatisi olduğunu ve cinayetle suçlanmasının kendisini daha az üzecek olduğunu belirten ve beraatini talep eden Kütahyalı, "Mahkeme hakkımda mahkumiyet hükmü kurması halinde Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasını kabul etmiyorum, bu benim için bir onur meselesidir." dedi.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU