Geçen sene yaklaşık kırk dört ülkenin katıldığı, Konya’da gerçekleşen Avrupa Karate Şampiyonası bu sene Portekiz’de gerçekleşecek. Portekiz’de gerçekleşecek olan Avrupa Şampiyonası için hazırlık yapan milli takımımız bir haftadır Düzce’de kamp yapıyor. 2013’te Konya’da gerçekleşen Avrupa Karate Şampiyonası’nda 44 ülke arasında Avrupa şampiyonu olan milli takımımız bu seneki şampiyonaya da sıkı hazırlanıyor.

19 sporcunun katılacağı şampiyonada KATA ve KUMİT dalında yarışılacak.Antrenör Cengiz Çınar’dan aldığımız bilgilere göre takım ağırlıklı olarak Avrupa şampiyonu olan sporculardan oluşuyor.

Portekiz’e Avrupa Şampiyonu olarak gideceğiz diyen antrenör Cengiz Çınar, sporcularımız ve biz şampiyona için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz takdir Allah’ındır ifadelerini kullandı.

3 Şubat’ta İstanbul’dan Portekiz’e hareket edecek olan Milli Takımımız Düzce’de iki aşamalı bir kamp gerçekleştiriyor. İki aşamada ayrı ayrı on ikişer gün olmak üzere gerçekleştirilen kamp sıkı hazırlıklarla devam ediyor. Şubat ayında gerçekleşecek olan Avrupa Karate Şampiyonası’nda biz de milli takımımıza başarılar diliyoruz.