İzmir Karşıyaka’da düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Minikler Türkiye Judo Şampiyonası’nda Düzceli Eda Kahveci şampiyon oldu.
Türkiye Judo Federasyonundan yapılan yazılı açıklamaya göre Karşıyaka Belediyesinin katkılarıyla Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın ilk gününde kızlar 24, 28, 32, 36 kiloda, erkekler ise 26, 30, 34 ve 38 kiloda mücadele etti.

Türkiye'nin 63 ilinden bin 47 sporcunun katıldığı müsabakaların ilk günündeki madalya dağılımında Konya 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile ilk sırayı alırken, ikinciliği Adana 2 altın ve üçüncülüğü Kocaeli 1 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya ile elde etti.
Kızlar 24 kiloda Elif Kömürcü (İstanbul), 28 kiloda Eda Kahveci (Düzce), 32 kiloda Sudenaz Buyruk (Adana), 36 kiloda İkra Candan (Adana) birinciliği elde etti.

Erkeklerde ise 26 kiloda Salih Pala (Sakarya), 30 kiloda Ensari Demircier (Konya), 34 kiloda Emre Gülcür (Konya), 38 kiloda Hilmi Muncik (Kocaeli) şampiyon oldu.

Düzceli Minik Eda'nın babası Muammer Kahveci gazetecilere yaptığı açıklama da, "Düzce'mizin adını bütün Türkiye'ye şampiyonluk haberiyle duyurduğu için kızım ile ayrıca gurur duyuyorum. İnşallah çocuklarımız sporla yetişerek gelecek yıllarda ülkemizin adını da tüm dünya da taçlandırırlar" şeklinde konuştu.