Öz Balatlıspor – Kutluspor maçı sonrası hakeme darp skandalının yaşanmasıyla Düzce gündemine oturan saldırıya ilişkin ev sahibi takım adına Balatlı Köyü Muhtarı Mehmet Çil’den açıklama geldi. Balatlı Köyü Muhtarlığı, Öz Balatlıspor Kulüp yönetimi ve Balatlı köyü halkı adına açıklama yapan Köy Muhtarı Mehmet Çil, herkesten özür diledi.



Çil’in yaptığı açıklamada; “Söz konusu maçı yöneten kıymetli orta hakemimize yönelik, müsabaka sonrasında Düzce yolu üzerinde, fevri bir davranış neticesinde menhus bir hadise vuku bulmuştur. Bu konuda futbola şiddeti bulaştıran tüm kişi, kurum ve fikirlere karşı olduğumuzu belirterek, değerli hakemimiz Yakup Yel’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Hakemimize yönelik fiziksel saldırı kimden ve nereden gelirse gelsin şiddetle kınıyoruz. Söz konusu futbol müsabakasındaki taraflardan biri olarak, ortaya çıkan hadise karşısında derin bir üzüntü içerisinde olduğumuzu belirtiyoruz. Balatlıspor futbol kulübünün içinde doğduğu köy olan Balatlı köyü muhtarlığı ve köy halkı olarak bu olayla anılmak istenmediğimizin bilinmesini dileriz. Muhtarlığımız, kulüp yönetimi ve köyümüzün sakinleri olarak, hakemimizin bir mağduriyeti varsa, onu gidermek adına üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yerine getireceğimizi taahhüt ediyoruz.

Ortaya çıkan üzücü hadiseyle ilgili olarak, köyümüz ve kulübümüze yönelik kamuoyunda yanlış bir kanaat oluşmasını istemediğimizi belirterek, yargıya intikal etmiş bu olayda bir kusur ve ihmalin öngörülmesi durumunda, tüm spor camiası ve vatandaşlarımızdan özür dilediğimizin bilinmesini isteriz.” Denildi.

Haber:Y.SEVER