16 ilde yapılan Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası'nın Düzce'deki ilk günü gerçekleşti. Şampiyona'nın kurallarına göre; 16 ilin her birine 4 takım düşüyor. Bu 4 takım arasından birinci olan takımlar son 16'ya kalıyor. Bu 16 ilden biri olan Düzce'de de bugün müsabakaların ilki gerçekleşti. Düzce'de müsabaka yapacak takımların ise Karadeniz Ereğli Spor, Zonguldak Gençlik Merkezi Spor, Karabük Ovacık Spor, Sakarya Bayan Futbol takımları olacağı belirlenmişti. Bugün Karadeniz Ereğli Spor ve Zonguldak Gençlik Merkezi Spor arasında ilk müsabaka gerçekleşti. Maç Karadeniz Ereğli Sporun, Zonguldak Gençlik Merkezi Sporunu 22-0 galibiyetiyle son buldu.



Galibiyetin ardından kameralarımıza konuşan Karadeniz Ereğli Spor Antrenörü Nejat Bakan, takımının şuana kadar ki başarılarına değinerek Ereğli'de kız takımlarında iyi bir alt yapı olduğunu dile getirdi.



Bakan, " Bu bizim 9. sezonumuz. Bu 9 sezonda bir Türkiye 2.'liği, bir Türkiye 3.'lüğü ve bir Türkiye 4.'lüğümüz oldu. Türkiye'deki ender alt yapılardan birisiyiz. Ereğlideki 65 tane beden eğitimi hocasından en az 15 tanesi okul takımlarına kız takımlarını da kurdular. Bu da demek oluyor ki Ereğli'de kız takımlarında iyi bir alt yapı var" şeklinde konuştu.



Şampiyona'nın Düzce'deki müsabakaları 3 gün sürecek. Müsabakaların ardından birinci olan takım ilk 16'ya kalacak.

 

 

Haber;E.Tınaz