Türkiye Erkekler 2. Basketbol liginde mücadele eden Düzce Gençlikspor ile Akcakoca Poyrazspor her geçen gün adeta eriyip gidiyorlar. Ligde 6 hafta geride kaldı her iki temsilcimizde henüz galibiyet yüzü görmedi. Geçmişleri kısa olmasına rağmen başarılarla dolu olan Gençlikspor ve Poyrazspor adeta birbirileriyle yarışırcasına rakipleri kaşısında hiçbir varlık göstememiyor.

Bu sezon ligin ilk beş haftasında oynadıkları maçları kaybeden takımlarımız Cumartesi günü 6. maçlarına çıktılar. Düzce Gençlikspor İstanbul'da Beykoz takımıyla karşılaştı ve adeta sahadan silindi. Baştan sona rakibinin baskısına boyun eğen temsilcimiz 111-70 yenilerek tarihi bir malubiyet almış oldu.

Zor şartlarda kurulan kadro ile lige katılan Kırmızı Lacivert'lilerin gücü bu kadar ve müsabakaların son iki periyodunda oyundan düştükleri için farklı yenilgiler kaçınılmaz oluyor. Yönetim takıma takviye yapmak için para bulamıyor takım her geçen gün eriyip gidiyor.

Pazartesi günü Olin Gençliğin Amerikalısının transfer edileceği öğrenildi ancak bir iki takviye bu takımın ligde tutunabilmesine yeterli gelmez daha çok ekonomik kaynak bulunmalı ve üç beş tane bu ligi kaldırabilecek oyuncu transfer edilmeli.

Akçakoca Poyrazspor'un durumu Gençlikspor'dan farklı değil yeni sezon hazırlıklarına erken başlamalarına rağmen bir türlü galip gelemeyen Mavi Beyazlıları taraftarlarıda terk etti. Sezon başı maçlara akın eden taraftarlar takımlarından umudu kestiği için artık maçlarada gelmiyor ve Poyrazspor'da eriyip gidiyor.

İki takımızında ligde eski başarılı günlerine dönmesi için tüm taraftarların ve Basketbol severlerin dileği işadamlarının takımlarımıza sahip çıkması aksi halde mevcut kadro ve güçleriyle bu takımlar önümüzdeki sezon bu liglerde mücadele edemezler ilimizdede Basketbol Spor'u yok olur gider.