Düzce’de ilk kez Nurettin Zafer ve Haydar Zafer Uluslararası Grekoromen Güreş Turnuvası düzenlendi.
Birçok ulusal ve uluslararası başarıları bulunan merhum güreşçiler Nurettin ve Haydar Zafer kardeşler anısına ve onların adıyla Düzce Belediyesi Özkan Olcay Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvaya yurt dışından da çok sayıda sporcu katıldı. 10-15 yaş arası çocukların katılımıyla düzenlenen turnuva, Düzceliler’den yoğun ilgi gördü.


“Uluslararası bir turnuva şeklinde düzenledik”
Öncü Haber mikrofonlarına konuşan, Düzce Güreş İl Temsilcisi Ramazan Topal, şöyle konuştu:
“Müsabaka 10 yaş grubu ile 15 yaş grubu arası grekoromen güreş turnuvasıdır. Burada Rusya, Ukrayna, Dağıstan, Türkiye,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başakşehir Belediyesi, Hendek Güreş İhtisas Kulübü ve 1881 Düzce Belediye Güreş İhtisas Kulübü sporcularının katılımıyla uluslararası bir turnuva şeklinde düzenledik. Düzce’nin gururları Dünya ve Avrupa şampiyonları Nurettin Zafer ve Haydar Zafer adına bu yıl birincisini düzenlediğimiz turnuvaya desteklerini esirgemeyen Türkiye Güreş Federasyonu, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’ye teşekkür ederiz.”
“Minikler geleceğe ışık tutuyor”


Hendek Güreş İhtisas Kulübü Antrenörü Sefer Sarı, Rusya’ dan yaklaşık 15 minik sporcunun kamp amacıyla Hendek’e geldiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Bizde Sakarya’da ve Türkiye’de güreş adına böyle güzel tesisin az olması sebebiyle turnuvanın Düzce’ de gerçekleştirilmesini istedik. Müsabakalar çok güzel geçiyor, minikler geleceğe ışık tutabiliyor diyebilirim. Buradan bu salonun yapılmasına destek veren herkese özellikle güreş camiası adına teşekkür ediyorum.  Ayrıca Düzce Güreş İl Temsilcisi Ramazan Topal hocama böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için teşekkürlerimi iletiyorum.”



“Turnuvayı Düzce’de geleneksel hale çevireceğiz”
’Nurettin Zafer Haydar Zafer Turnuvası’nı bu yıl ilk defa geçekleştirdiklerini kaydeden 1881 Düzce Belediyesi Güreş Antrenörü İsmail Ünal, “Turnuvayı Düzce’de geleneksel hale çevireceğiz. İnşallah Düzce ve ata sporu güreş  böyle turnuvalarla birlikte iyi yerlere gelecek.” dedi.


''İnşallah ülkemizi dünyada temsil edecekler”

Grekoromen Güreş A milli Takım Antrenörü Serkan Özden ise turnuvanın amacını şöyle anlattı: “Burada altyapıya küçük kardeşlerimizi hazırlamak ve müsabaka yapmaları amacıyla turnuvaya katıldık. Ortam şuan çok güzel, buradan Düzce’ye böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum. Gerçekten çocukların müsabaka yapmaları kaynaşmaları çok büyük eksiliğimizdi.  İnşallah bu çocuklar müsabaka yapıp birbirleriyle kaynaşacak ve daha sonrada ülkemizi Avrupa, Dünya, Olimpiyat oyunlarında temsil edecek.”