Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Öncü TV’de yayınlanan Platform Programı’nda Düzcespor ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Önce yer tespitini yapacağız, mülkiyet işini çözeceğiz”
Düzceliler’den, Düzcespor için mevcut stadyumu doldurmalarının ardından bir stadyum istemelerinin daha doğru olacağını kaydeden Başkan Ay, şöyle konuştu:

“Biz tabii bu konuda çalışıyoruz, bakanımız çalışıyor yeni bir stadyum için. Maç olduğunda stadyum dolsun. Artık Düzcespor ile direkt ilgileniyoruz. Maç olduğunda Düzceli hemşirelerimiz maç gelsinler. Maçta küfür hadisesini kaldırdık. Şuanda seyircilerimiz mantıklı bir şekilde maç seyretmekteler. Öyle bir duruma gelmeliyiz ki iyi oynadığında karşı tarafı alkışlayabilmemiz lazım. Bu seviyeye gelmemiz lazım. Maçı seyrederken keyif almamız lazım. Hangi takım iyi oynuyorsa alkışlamayı bilmemiz gerekiyor. Sporda da bir kalite standardı yakalamaya çalışıyoruz. Bu sene Düzcespor’dan başarılar bekliyoruz. Stadyum yapma konusunda çalışıyoruz. Önce yer tespitini yapacağız, mülkiyet işini çözeceğiz.”

“Sporu Geliştirme Vakfı’nı aktif hale getireceğiz”
Düzcespor’a bir miktar nakdi yardımın geldiği ve bu nakdi yardımın Düzcespor eski Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün’ün hesaba koydurduğu temliğe gittiği iddialarına açıklık getiren Başkan Ay şu ifadelerde bulundu:

“Sporu Geliştirme Vakfımız var ama şu anda aktif değil. Onu aktif hale getireceğiz. Bu dediğiniz para iddiadan ve Spor Totodan gelen paralar. Bunları takip ediyoruz. Hatta Bakanlığımız düzeyinde takip ediyoruz. Bu paralar Düzcespor’un hesabına gelmek zorunda. Düzcespor’un hesabına gelince Düzcepor’a temlikler koyulmuş mecburen temliğin hesabına geçiyor. Temliğin hesaba geçince de biz kullanamıyoruz. Temlikteki borçlara gidiyor. Onları da o ilgili arkadaşlarla görüşüyoruz, onunla çözmeye çalışıyoruz.

“Paranın oradan hesaba aktarılması için de kendisi ile konuşuyoruz”
Düzcespor’un borçları var. Biz Düzcespor’un borçlu olmasını istemiyoruz. Bunların kalkması için gayret sarf edeceğiz. Düzcespor’un sağ sola borcu var. Bir vatandaşımız almış, bizim düşüncemize göre yüksek rakamlarda transferler yapılmış. Düzce ölçeğine göre bunu yapmak lazım. Onların sancıları var şu anda ama biz her el attığımız konuyu normalleştiriyoruz. İşi Düzcespor standartlarına çekmeye çalışıyoruz. Düzcespor’u borçtan arındırmak için gayret sarf ediyoruz. Bu konuda bakanımızın da valimizin de bilgileri var. Beraber çalışıyoruz. O hadise doğru ama biz ilgili arkadaşlarla görüşüyoruz paranın oradan hesaba aktarılması için de kendisi ile konuşuyoruz.”

Haber: Ö.YILMAZ