Dün, Konuralp’in Kemer Kasım Köyü’nde Vali Zülkif Dağlı ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından seremoni startı verilen Karadeniz Mahalle Off-Road Kupası’nın 2. ayağı bugün Düzce Üniversitesi Teknopark alanında yapıldı.

Toplamda 18 sporcunun bulunduğu ve 16 aracın start aldığı yarışlara Düzceliler yoğun ilgi gösterdi.



“3’er turdan 4 start alarak bugünü tamamlayacaklar”
Düzce Otomobil Sporları ve Off-Road Kulübü (DOSOD) Başkanı İsmail Aydın yarışlar hakkında şı bilgilendirmelerde bulundu:

“5-6 Ağustos Karadeniz Off-Road Kupası’nın seyirci etabı koşuluyor şu an. 18 sporcumuz var. Toplamda 3’er turdan 4 start alacaklar ve bugünü tamamlayacaklar. Bugün toplamda yapmış oldukları derecelerle kupalarını alacaklar gün sonunda. Etabımız başladı. İlk start verildi ikinci start için etaplar hazırlanıyor. Güzel bir etabımız oldu. Güzel de bir gün. Tüm Düzceliler’i bekliyoruz.”



“Düzce bölgesinde bu spor çok seviliyor”
Konuralp’te orman etabıyla başlayan yarışları değerlendiren Aydın, şöyle konuştu:

“İlk gün yani dün orman etabımız vardı. Kemer Kasım Köyü’nde bulunan tarihi surların oradan Konuralp’in doğasını ortaya çıkaran bir etaptı. Tarihi güzelliklerimizi sergileyen bir etaptı. Hatipli Ketenciler Köyü’nden Konuralp Merkeze gelen ve 8 buçuk kilometrelik bir etaptı. Bugün seyirci etabı koşuluyor. Kazasız belasız devam ediyoruz. Seyirci yoğunluğu var güzel. Düzce bölgesinde de bu spor çok seviliyor.”



“Hiçbir sıkıntı yaşamadan orman etabımızı bitirdik”
Yarışma Direktörü Gürbüz Özkurt şu ifadelerde bulundu:

“Karadeniz Mahalle Off-Road Kupası 2. Ayağının bugün 4.etabının startını verdik. Şu an ilk turumuz bitti 16 aracımız start aldı gayet keyifli bir etap. Şimdiye kadar herhangi bir aksiliğimiz yok. 16 araca bugün 4 start vererek bugün 16:30’da bitirmeyi planlıyoruz. Katılım gayet güzel. Dün hiçbir sıkıntı yaşamadan orman etabımızı bitirdik.”



“Hayran kaldılar”
Son olarak yarışmacıların Konuralp etabına hayran kaldıklarını belirten Özkurt, “Ayrıca yarışmacılar bu coğrafyayı, eski yapılanmaya hayran kaldılar. Bize hepsi ayrı ayrı teşekkürlerini sundular. Biz de onları güzel ağırlayabildiysek ne mutlu bize.” diye konuştu.



Haber: Ö. YILMAZ