Bir zamanlar Fenerbahçe, Galatasaray ve Milli Takım’da oynadığı futbolla Türk futbolunun en önemli isimlerinden biri olan ve Düzcespor’un başında futbol kariyerine devam eden Semih Yuvakuran şimdilerde farklı bir heyecan yaşıyor. Yuvakuran’ın henüz 17 yaşında olan üçüzlerinden Utku Yuvakuran, Beylerbeyi kulübünün kalesinde harikalar yaratıyor.

YUVAKURAN: RESMİ TEKLİFLERİNİ YAPTILAR
17 yaşında devraldığı kalede kendisine atılan 9 penaltıdan 8 tanesini kurtararak büyük bir rekora imza atan Utku’yu izlemek için Atletico Madrid ve ismi açıklanmayan bir Alman Kulübü geldi. Utku’yu yakın takibe alan bu iki kulübün yanı sıra, Fenerbahçe, Galatasaray Beşiktaş da 17 yaşındaki Utku’yu devre arasında kadrolarına katmak istiyorlar. Kulüplerin ilgisini doğrulayan Yuvakuran, oğlunun geleceği hakkında Öncü TV’ye özel açıklamalar yaptı. Yuvakuran konu hakkında “Süper Ligdeki 3 büyük kulüp oğluma izleme komitelerinden aldıkları olumlu raporların ışığından hareketle resmi teklifte bulundu. Utku, Türk futbolu için kazanç olacaktır. Böyle giderse uzun yıllar Türkiye Milli takımının kalesini koruyabilir. Utku’nun önceliği tabi ki Avrupa kulüpleri olacaktır.” Dedi.

YUVAKURAN: “MADDİ ŞARTLARDAN DOLAYI DÜZCESPOR’A KAZANDIRAMADIK”
Yuvakuran, Utku’nun Düzcespor’a kazandırılması yönünde istek ve girişimlerinin olduğunu fakat kulübünün 500 bin Euro bonservis bedeli talep etmesi nedeniyle transferin gerçekleşmediğini söyledi.

Utku Yuvakuran’ın menajerliğini Arda Turan, Gökhan Gönül gibi futbolcularında menajeri olan Ahmet Bulut yapıyor. Yuvakuran’ın diğer iki oğlu Alperen ve Berkay da Beylerbeyi’nde forma giyiyor. Kaleci Utku 17 yaşında olmasına rağmen U20 milli takımının kalesini de koruyor.

Haber:Y.SEVER