Türkiye Şampiyonası'nın günü netleşmezken Oktay, Yozgat'ta hazırlık müsabakasına katılacak. Temmuz ayı ortalarında düzenlenecek hazırlık maçına katılacak olan Derya Oktay antremanlarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. 1990 doğumlu olan ve 60 Kg.de büyük bayanlar kategorisinde yarışacak olan Derya Oktay olimpiyat Gençlik Evinde idmanlarına devam ediyor.

Daha önce bir çok başarıya imza atan Derya Oktay, hazırlık maçı dahil olmak üzere Türkiye Şampiyonası'nda da yeni başarılara imza atmak istiyor. Yapılacak olan müsabakada Derya Oktay ilk 4'e girdiğinde tekrar Milli formayı giyebilecek, kamplara katılabilecek. Antrenör Kadir Çengel amaçlarının, Derya'nın tekrar Milli formayı giymesi olduğunu söyledi. Hazırlık maçı yapmadıklarını dile getiren Çengel, hazırlık maçı yapmasının Derya için avantaj olacağını kaydetti. Elde ki imkanlarla ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını kaydeden Çengel, desteğe ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

Birçok başarıları bulunuyor

Türkiye Şampiyonası'na hazırlanan boksör Derya Oktay'ın Yıldızlarda Türkiye 2. liği bulunuyor. Büyüklerde Türkiye 3.lüğü olan Oktay, özel müsabakalardan 1. likle ayrıldı. Oktay, Ankara'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda ise yine 1. liği kimseye kaptırmadı. Sadece Türkiye'de değil yurt dışında da başarılı müsabakalar çıkartan Derya Oktay, Düzce'nin gururu olmaya devam ediyor. Ancak zor şartlarda çalışan Oktay yine çıkacağı zorlu bir müsabaka için destek bekliyor. Salonların yeterli olmadığını belirten Derya Oktay, Kulüp'ten büyük destek beklediğini söyledi. Yeterli oranda hazırlık maçı yapmadan gitmenin büyük risk olduğunu vurgulayan Derya,” Zor şartlarda elimden geleni yapmaya çalıştım. Ancak çalışmalarım yarım kaldı. Milli takım kamplarına katıldığımda ise zorlandım.” dedi.

Düzce'nin tanıtımı önemli

Düzce'yi şampiyonalarda başarı ile temsil eden sporcuya gereken maddi desteğin sağlanıp sağlanmayacağı ileri ki dönemlerde belli olacak. Sporun sadece futol olarak algılanmaması, boks gibi çok büyük masraf gerektirmeyen spor dalında başarılı sporcularında desteklenmesi gerekiyor.