Akçakocaspor Yönetim Kurulu 0-0 biten Beyköy Belediyespor maçının ardından yaşananlardan dolayı yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada;

“07.02.2016 Pazar günü, Akçakoca Şehir Stadında oynanan Beyköy Belediyespor mücadelesi bitiminde meydana gelen olaylar ile ilgili ulusal ve yerel basında çıkan haberler çarpıtılmış, asıl olaylardan saptırılarak haber değeri katılmak istenmiştir.

Öncelikle ‘’şeref tribününden düşerek’’ sakatlanan Beyköy Belediyespor başkanına geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha iletmek isteriz.

Gayet dostça başlayan ve 90 dakika sorunsuz ilerleyen maçın bu hale gelmesindeki asıl olay ise;

Deplasman tribünündeki Beyköy Belediyespor taraftarı tarafından futbolcumuz Enes Kaymaz’a atılan yabancı madde ve futbolcumuzun buna tepki vermesidir. Bu olaydan sonra tribünlerin sinirleri gerilmiş ve bunun sonucunda deplasman taraftarına bir tepki konmuştur. Ancak olaylar sakinleşip her şey normale dönerken maçın başından sonuna kadar zaman geçirmek adına elinden gelen her şeyi yapan ve taraftarı germeye çalışan rakip takım kalecisinin soyunma odasına girerken göstermiş olduğu fevri davranışları ve kendini yere bırakması tribünler ve futbolcuların bir kez daha gerilip tepki göstermesine yol açmıştır.

Bu olayların yaşanmasını hiçbir zaman tasvip etmiyoruz ve bir daha yaşanmaması için elimizden gelen her şeyi her zaman olduğu gibi yapacağız. Tekrar belirtmek isteriz ki bugünkü olaylar yukarıda bahsettiğimiz şekilde bizle alakalı değildir; başlama ve oluşma biçimlerinin hem video hem de fotoğraflı kanıtları elimizde bulunmaktadır. Gerektiği takdirde kamuoyuna sunulur.

Akçakocaspor ve Akçakoca halkı olarak sporun dostluk, kardeşlik ve centilmenlik olduğunu; bunu sağlayabilmek adına ‘’sportif başarılardan bile taviz verebileceğimizi’’ daha önceleri birçok kez kanıtladığımızı ve tüm spor kamuoyunun bunu bildiği halde üzerimizde oynanan planlı oyunlara nasıl göz yumduğunun farkında olduğumuzu bilmenizi isteriz.” Denildi.

Spor servisi